eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kamion Eb - Kiss Norbert bronzérmes lett

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24 Mercedes magyar versenyzője a vasárnapi első futamon harmadik, a másodikon pedig 11. lett a kamion Európa-bajnokság idei második állomásán, az olaszországi Misanóban.

A sorozat honlapja és a 31 éves szombathelyi pilóta Facebook-bejegyzése szerint az első versenyen a negyedik helyről rajtolt, és az új fejlesztésű Mercedesszel - amelyet most próbált ki először versenyen - egy pozíciót lépett előre a 12 körös futam végéig. A második versenyen műszaki hiba miatt a boxutcából rajtolt, és végül a 11. helyen zárt.

A győztes előbb a cseh Adam Lacko, majd a német Jochen Hahn volt. Kiss Norbert szombaton előbb a nyolcadik, majd a negyedik helyen végzett, így a pontversenyben a hatodik helyen áll 24 ponttal. Az éllovas Adam Lacko, 72 ponttal.

Az elmúlt két idényben győztes Kiss a téli szünetben fogadta el a Mercedesszel induló német Tankpool24 ajánlatát, és elhagyta a magyar Oxxo Truck Race Teamet.

A kamion Eb idei szezonjának kilenc állomása lesz, a következő versenyhétvégére két hét múlva kerül sor a franciaországi Nogaróban. A Hungaroringen augusztus 27-28-án rendeznek futamokat, és a szervezők a tavalyi viadalhoz hasonlóan ismét fesztiválhangulatot ígérnek a mogyoródi létesítménybe, ahol betétfutamként ebben az évben a közel 600 lóerős luxus-versenyautókat felvonultató Blancpain GT Series szerepel majd.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×