INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

hírek

inforádió

sport

markó edina

labdarúgás

női labdarúgás

A női és a férfi labdarúgás együtt jár

A női és a férfi labdarúgás együtt jár

Infostart / InfoRádió

A női labdarúgás ott tud igazán fejlődni, ahol a férfi labdarúgás is színvonalas és eredményes - mondta a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Markó Edina szerint gyerekkorban a fiúk és lányok számára is hasonló képzést kell biztosítani.

„A legnagyobb feladatunk és célunk az, hogy társadalmi szinten elismertessük a női labdarúgást. Ehhez pedig szükséges az, hogy ismerjék és szeressék az emberek” - hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

„Azt gondolom, hogy minden országban, ahol a férfi futball is megvetette a lábát akár a világversenyeken, akár a világ- vagy Európa-bajnokságokon, ott igazán jó, elismert és népszerű a női foci. Azt gondolom, hogy a kettő igenis együtt jár” - véli Markó Edina.

„Az európai női élmezőnyben azt látjuk, hogy általában azok az országok vannak az élen, amelyek a férfi futballban is. Ez természetes kölcsönhatás. De azt gondolom, hogy a legigazabb válasz az, hogy ahol elindult valamiféle fejlesztési program, olyan program, ahol a nőkkel is elkezdtek foglalkozni, azokban az országokban elindult valami. És azokban az országokban, ahol 5-10 évvel ezelőtt elindult valami, most már nagyon jó a női labdarúgás is” - fejtette ki.

Az Egyesült Államokban abszolút más szisztémát követnek. Elmesélte, hogy egy Amerikában élő és játszó játékos – akit az U19-es válogatottba szeretnénk meghívni – rokona mondta, hogy náluk a fiúk kéredzkednek be a lányok közé, hogy játszhassanak.

„Nagyon fontos, hogy a képzés során 12-14 éves korig együtt futballozhassanak a fiúkkal a lányok. A képzés során pedig egyáltalán ne vegyük külön a férfi és a női labdarúgást, csak labdarúgás létezik. A képzésben ugyanazt meg tudják tanulni a lányok, ugyanúgy végig tudnak menni a különböző fokozatokon, ha megkapják ezeket a képzési szinteket” - hangsúlyozta a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó hang

A női és a férfi labdarúgás együtt jár
 


1. rész
 


2. rész
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018