INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

inforádió

sport

kajak-kenu

Felmérték az ifiket

InfoRádió

A felnőttek már első olimpiai válogatójukat vívták a múlt héten, legjobb ifjúsági versenyzőink számára azonban még csak tájékoztató versenyt rendeztek a szegedi Maty-éren. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző természetesen felmérte az erőviszonyokat - olvasható a kajakkenusport.hu-n.

Bár az idei nyár csúcspontja egyértelműen az augusztusi riói olimpia lesz, júliusban is akad majd izgulni valója a sportág iránt érdeklődőknek. A hónap közepén Plovdivban rendezik meg az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot, majd a hó végén Minszkben a korosztályos világbajnokságot. Fiataljaink – a felnőttektől eltérően – még nem kezdték meg a válogatási sorozatot, ők egyelőre még csak rangsorolón vettek részt a múlt heti szegedi viadalon.

„Az edzők és vezetők számára azért volt fontos ez a verseny, mert a csapathajók szempontjából szerettük volna felmérni, kikből lehet meríteni, építkezni. A versenyzőink pedig megnézhették, hogy sikerült az őszi-tavaszi felkészülésük, hol tartanak a többiekhez képest” – mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Ahogyan az elmúlt években, az idén is két különböző csapat utazik majd az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, és mivel csak két hét van a két esemény között, egyáltalán nem lesz átjárható a két csapat.

„Ennek a korosztálynak csak júniusban lesz az első válogatója, ettől függetlenül már most láttam meggyőző teljesítményeket – folytatta Hüttner Csaba. – Férfi kenuban Moldován Milán, a hölgyeknél Nagy Bianka szerepelt kiemelkedően, női kajakban Gazsó Dorka és Racskó Fruzsina hívta fel magára a figyelmet. K-1 1000 méteren meglepő volt számomra Béke Kornél második helye, aki az 1999-es születésű Varga Ádámtól kapott ki, persze, mivel ez egy tájékoztató verseny volt, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az előbb felsoroltakon kívül még pozitív meglepetést okozott számomra Némedi Kornél is, aki az elmúlt szezonhoz képest jól teljesített kétszáz méteren - írja a kajakkenusport.hu.

Az ifjúsági korosztály első válogatóját június 10. és 12. között, a másodikat július 1. és 3. között rendezik meg.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018