eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Felmérték az ifiket

A felnőttek már első olimpiai válogatójukat vívták a múlt héten, legjobb ifjúsági versenyzőink számára azonban még csak tájékoztató versenyt rendeztek a szegedi Maty-éren. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző természetesen felmérte az erőviszonyokat - olvasható a kajakkenusport.hu-n.

Bár az idei nyár csúcspontja egyértelműen az augusztusi riói olimpia lesz, júliusban is akad majd izgulni valója a sportág iránt érdeklődőknek. A hónap közepén Plovdivban rendezik meg az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságot, majd a hó végén Minszkben a korosztályos világbajnokságot. Fiataljaink – a felnőttektől eltérően – még nem kezdték meg a válogatási sorozatot, ők egyelőre még csak rangsorolón vettek részt a múlt heti szegedi viadalon.

„Az edzők és vezetők számára azért volt fontos ez a verseny, mert a csapathajók szempontjából szerettük volna felmérni, kikből lehet meríteni, építkezni. A versenyzőink pedig megnézhették, hogy sikerült az őszi-tavaszi felkészülésük, hol tartanak a többiekhez képest” – mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Ahogyan az elmúlt években, az idén is két különböző csapat utazik majd az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, és mivel csak két hét van a két esemény között, egyáltalán nem lesz átjárható a két csapat.

„Ennek a korosztálynak csak júniusban lesz az első válogatója, ettől függetlenül már most láttam meggyőző teljesítményeket – folytatta Hüttner Csaba. – Férfi kenuban Moldován Milán, a hölgyeknél Nagy Bianka szerepelt kiemelkedően, női kajakban Gazsó Dorka és Racskó Fruzsina hívta fel magára a figyelmet. K-1 1000 méteren meglepő volt számomra Béke Kornél második helye, aki az 1999-es születésű Varga Ádámtól kapott ki, persze, mivel ez egy tájékoztató verseny volt, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az előbb felsoroltakon kívül még pozitív meglepetést okozott számomra Némedi Kornél is, aki az elmúlt szezonhoz képest jól teljesített kétszáz méteren - írja a kajakkenusport.hu.

Az ifjúsági korosztály első válogatóját június 10. és 12. között, a másodikat július 1. és 3. között rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×