eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ilyen a FINA Világbajnokság új logója

Ilyen a FINA Világbajnokság új logója

A magyar hagyományokat és a sport lendületét szimbolizálja a 2017-es FINA Világbajnokság új logója, amelyet a budapesti és balatonfüredi színhelyű sportági csúcsesemény hétfői tájékoztatóján mutatott be Seszták Miklós kormánybiztos, a Szervező Bizottság elnöke.

„Az új arculat azt tükrözi, hogy képesek vagyunk egy világszínvonalú eseményt megszervezni, professzionális infrastruktúrát létrehozni és működtetni, szemet gyönyörködtető helyszíneken korszerű létesítményeket megtervezni, felépíteni, hogy azokat a világbajnokság, majd a magyar sportélet rendelkezésére bocsáthassuk” – hangsúlyozta Seszták Miklós.

Az arculati koncepció alkotója Hetsch Ferenc, a Krea Kortárs Művészeti Iskola grafikus hallgatója, aki vizsgafeladatként készítette el a terveket tanárai, Ördögh László, Herbszt László és Darázs Bódog szakmai iránymutatása mellett. Az új arculat központi eleme egy modernizált népi motívum, amelynek letisztult szín- és formavilága az úszósportokban élenjáró Magyarország dinamizmusát és frissességét jelképezi – olvasható a közleményben.

Ilyen a FINA Világbajnokság új logója

Seszták Miklós arról is beszélt, hogy a vizes világbajnokság a világ egyik legnagyobb sporteseménye. A világ sportjának fővárosa pedig jövőre két hétig Budapest lesz, ami óriási esély nemcsak a budapestieknek, hanem egész Magyarországnak.

"Meggyőződésem, hogy a végleges arculat minden elemében és megjelenítésében méltó lesz arra a figyelemre, amely hazánkat övezi majd az elkövetkező időszakban” - idézte közleményében a 2017-es FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága . A testület elnöke elmondta: „ A magyarok a világ élvonalába tartoznak az úszósportban, és mi arra törekedtünk, hogy ezt egy igazi értéket teremtő grafikai alkotásban is meg tudjuk jeleníteni. Olyan arculatot szerettünk volna, amely méltó a nemzetközi figyelemre, és maradandó üzenetet továbbít a holnap Magyarországának.”

A 17. FINA Világbajnokság Szervező Bizottsága és a Magyar Telekom hétfőn szándéknyilatkozatot írt alá egy két évre szóló szponzori szerződés megkötésére. A létrejövő megállapodás értelmében a Magyar Telekom a 2017-ben Budapesten és Balatonfüreden megrendezendő 17. FINA Világbajnokság és Masters Világbajnokság nemzeti főtámogatója lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×