eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy magyar férfi tornász utazhat az olimpiára

Hidvégi Vid és Kardos Botond is olimpiai kvótát érő helyen végzett a tornászok Rio de Janeiróban zajló tesztversenyén, de a szabályok szerint csak egyikük lehet majd ott a nyári játékokon.

A magyar szövetség (MATSZ) vasárnapi tájékoztatása szerint a szombati egyéni összetett viadalon kialakult sorrend alapján mindkét tornász indulási jogot harcolt ki, de mivel ezen a versenyen nemzetenként egy kvóta megszerzésére van lehetőség, a szövetség a későbbiekben tesz javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) arra, hogy Hidvégi vagy Kardos utazzon-e Rio de Janeiróba.

Az első felnőtt szezonját teljesítő Kardos a várakozásokat felülmúlva, rendkívül jól teljesített, ugrásban érte el a legmagasabb pontszámot 14,600-zal, az egyéni összetettben pedig 82,465 pontot ért el, amivel a 46. helyen zárt.

A londoni játékokon nyolcadik Hidvégi fő szerén, lólengésben nyújtotta a legjobb teljesítményt, ötödikként jutott be a szer hétfői döntőjébe 15,100 ponttal. Saját bevallása szerint nyújtón teljesíthetett volna jobban is, a többi gyakorlatával azonban elégedett volt. Az egyéni összetettben 48. lett 82,366 ponttal.

A magyar tornászoknak ez az első kvótájuk, a folytatásban a nőknél Makra Noémi és Kovács Zsófia küzd az indulási jogért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×