eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ronaldo varázslatos éjszakáról, Zidane a legszebb estéről beszélt

Varázslatosnak nevezte a kedd éjszakát Cristiano Ronaldo, a Real Madrid támadója, aki mesterhármassal juttatta tovább csapatát a VfL Wolfsburggal szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből.

A portugál csatár az első félidőben egy percen belül kétszer volt eredményes, majd a másodikban szabadrúgásból megszerezte harmadik találatát, amivel 16-ra növelte góljainak a számát a mostani kiírásban. Így már csak kétszer kell kapuba találnia ahhoz, hogy megdöntse a 2013/2014-es sorozatban felállított rekordját.

"Nagy iramú mérkőzés volt, melyet ellenőrzésünk alatt tartottunk. Mi játszottunk jobban és nekünk volt több helyzetünk" - kezdte értékelését.

A rekorddöntésről azt mondta, szeretné ha összejönne, ugyanakkor hozzátette, a gólok természetesen érkeznek, mert ha az ember keményen dolgozik, annak meglesz az eredménye.

"Varázslatos este volt ez" - folytatta, ugyanakkor úgy vélekedett, három gólja ellenére nem a keddi volt pályafutása legjobb mérkőzése.

"Örülök, hogy sikerült javítani a statisztikámat, de a legfontosabb a csapat sikere" - szögezte le.

Zinedine Zidane, a madridiak trénere viszont egyáltalán nem volt visszafogott: kijelentette, hogy edzői pályafutása során a keddi volt a legnagyszerűbb estéje.

"Büszke vagyok a játékosaimra, csodás volt, amit végrehajtottak" - utalt arra, hogy nehéz helyzetből indulva, az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt ledolgozva harcolták ki az elődöntőbe kerülést.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Ronaldo teljesítményéről, azt mondta, megint bizonyította, hogy ő a legjobb a világon.

"Szüksége van ugyan az egész csapat jó játékára, de ő mindenképpen különleges, bárki nem képes három gólt szerezni" - tette hozzá.

A siker kulcsának azt nevezte, hogy nagy intenzitással kezdték a mérkőzést, éreztették az ellenféllel, hogy nyerni akarnak. Aztán a két gyors gól után fenn kellett tartani a nyomást, ugyanakkor hideg fejjel kellett futballozni.

"A játékosok óriási munkát végeztek. Ez volt edzői pályafutásom legszebb estéje" - tette hozzá Zidane, aki januárban vette át a csapat irányítását, azt megelőzően pedig a Real tartalékegyüttesének edzője volt.

Dieter Hecking, a wolfsburgiak mestere elismerte, hogy a két mérkőzés alapján a Real Madrid megérdemelte a továbbjutást.

"Nem játszottunk annyira rosszul, de időnként nem tudtuk, mit kéne tennünk - magyarázta a keddi mérkőzésen látottakat. "Az első gólt labdavesztés előzte meg, a másik kettőt pedig rögzített helyzetből kaptuk. Jobban kellett volna megoldanunk a védekezést" - tette hozzá.

Úgy értékelt, hogy összességében jól szezont produkáltak a Bajnokok Ligájában, melyben a negyeddöntőben értek el a határukig.

"A játékosok kicsit csalódottak. Sokat vártak ettől a mérkőzéstől, de nem tudták elérni céljukat, mert nem sikerült gólt szerezniük" - mondta a tréner.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×