eur:
389.31
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Barcelona nyert, de nem lehet nyugodt

Mindkét hazai csapat egygólos előnyt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőjében. A Barcelona az Atlético Madrid elleni 2-1-gyel, a Bayern a Benfica elleni 1-0-val utazhat a jövő szerdai visszavágóra.

A Barcelona mindössze egy helyen változtatta meg az El Clásicón kezdett tizenegyét, Claudio Bravo helyére a német Marc André ter Stegen került a kapuba. A névsor: Ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar.

Az Atlético névsorában sincsen meglepetés, felépült Godin, s amint arra számítani lehetett, kezd Fernando Torres is. Atlético: Oblak – Juanfran, Godin, Lucas, Filipe Luis – Gabi, Saul, Koke, Carrasco – Griezmann, Torres.

Münchenben Joshua Kimmich, Arturo Vidal, s nem utolsósorban Douglas Costa is vállalta a játékot, Arjen Robben ellenben nem. Guardiola gárdája: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat – Vidal, Thiago – Ribéry, Müller, Douglas Costa – Lewandowski.

A Benfica két csatárt is nevezett, Jonast és Mitroglut. A „sasok” tizenegye: Ederson – Almeida, Lindelof, Jardel, Eliseu – Fejsa, Renato, Pizzi, Gaitan –Jonas, Mitroglou.

MÜNCHEN. Két perc sem kellett ahhoz, hogy az elmúlt hét hazai BL-mérkőzésén közel ötgólos szerzett gól-átlagot elérő Bayern München vezetéshez jusson a portugálok ellen. Juan Bernat beadása után Arturo Vidal talált a kapuba. Bayern–Benfica 1-0

BARCELONA. Messié volt az első lövés, de az Atlético eddig magabiztosan védekezik. 

BARCELONA: Jordi Alba a bal oldalról átívelt labdáját Messi rosszul találta el. 

BARCELONA A 14. percben még Diego Simeone is tapsolt, Johan Cruyffra emlékeztek. 

MÜNCHEN: A Bayern 72 százalékban birtokolta eddig a labdát. 

BARCELONA: Daniel Alves kitűnő beadása után Neymar – tőle szokatlan módon – fejjel szerezhetett volna gólt, de néhány centit tévesztett. Labdája a kapu fölé ment. 

MÜNCHEN: Thiago Alcántara előkészítése után Thomas Müller kapura lőtt, Ederson szépen védett. 

BARCELONA. Fernando Torres megszerezte az első BL-gólját az Atlético mezében. Koké betette a labdát a tizenhatos vonala tájára, Piqué és Mascherano helye közé. A „Kölyök” rárontott, s Ter Stegen lábai közé lőtte a labdát – a hálóba. Megvan az Atléti nagyon fontos, idegenbeli gólja: Barcelona–Atlético Madrid 0-1. 

MÜNCHEN. Thiago szabadrúgása keltett némi veszélyt. 

BARCELONA. Fernando Torres kitűnő labdáját Antoine Griezmann nehéz helyzetben, de pontosan a sarok felé továbbította, Marc-André ter Stegen nagy bravúrral védett. 

BARCELONA. Fernando Torres (!) megkapta a második sárga lapját, Busquetset rúgta meg. A 35. perctől emberelőnyben játszik a Barcelona. A Real Madrid ellen nem járt jól vele…

MÜNCHEN. A Bayern nagy fölényben játszik, de Nicolas Gaitan lövése majdnem gondot okozott. Vidal kiválóan blokkolt. 

BARCELONA. Vége az első félidőnek, ez a 45 perc az Atléticóé volt, még akkor is ha, ha Fernando Torres piros lapot kapott. Az MSN-trió eddig semmivel sem játszik jobban, mint az el Clásicón. 

Mindkét pályán folytatódik a játék. 

BARCELONA. Filipe Luis jó helyzetből fejelhetett, de Mascheranót találta el. 

BARCELONA. Neymar beemelése után a labdát mellre vevő Messi ollózott – 20 centivel a kapu mellé. 

BARCELONA. Neymar csavarása után a labda a lécről pattant ki. Most nagyon támad a katalán csapat. 

MÜNCHEN: A Bayern nagy fölényben futballozik, de nincs újabb gól. 

BARCELONA. Messi lövése után Oblak vetődve hárított. 

BARCELONA. Neymar újabb veszélyes csavarása, de ez sincsen benn. 

MÜNCHEN. Jonas próbálkozott, Neuer kiütötte a labdát. 

BARCELONA. Megszületett az egyenlítő gól, a 63. percben Jordi Alba ugyan nem a legjobban találta el a labdát, de Luis Suárez a hálóba tudta segíteni a labdát. Barcelona–Atlético Madrid 1-1. 

MÜNCHEN. Nincs biztonságban a Bayern, Jonas riogatta ezúttal is a védelmet.  

BARCELONA. Fordított a Barca, Suárez közelről kijátszotta középről jobbra a labdát, Daniel Alves nagyon pontosan emelte vissza, középre, az uruguayi pedig tíz méterről a hálóba fejelt. Barcelona–Atlético Madrid 2-1.

BARCELONA. Diego Simeone óvná az egygólos hátrányt is, Thomas beállt az egyetlen csatár, Griezmann helyére. 

BARCELONA. Az este folyamán harmadszor cserélt Luis Enrique, beküldte az egykori Atlético-játékost, Arda Turant. Iniesta hagyta el a játékteret. 

MÜNCHEN. Vége a mérkőzésnek, a Bayern mindössze egygólos előnnyel utazhat a jövő szerdai, lisszaboni visszavágóra. 

BARCELONA. A második félidőben látottak alapján a Barcelona megérdemelten fordított és nyert 2-1-re, de a jövő szerdai visszavágó nyílt. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×