eur:
394.13
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Faragó Tamás: Sima győzelemmel kezdünk vasárnap

Vasárnap kezdődik, és egy egy héten át tart az az olimpiai selejtezőtorna, ahol a magyar férfi vízilabda válogatott kivívhatja a riói részvételt. Ehhez a legjobb négy között kell végeznie, ami az olimpiai bajnok Faragó Tamás szerint nem jelenthet problémát.

„Furcsa, hogy a magyar vízilabda-válogatott olimpiai kvalifikáción vesz részt, ez a férfi válogatottnál nem természetes, mert mindig egyenes ágon kijutott az olimpiára. Ettől függetlenül ennek a tornának a jelentősége az, hogy kijussunk az olimpiára, ami szerintem a magyar válogatottnak nem okozhat gondot, mert az erőviszonyokat figyelembe véve toronymagasan a legerősebb csapat” - mondta Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó.

Hozzátette:  elvileg meg is kellene nyernünk a tornát, a végére egy spanyol-magyar döntő is lehetséges, de ez teljesen független a végső céltól.

„A cél az, hogy a legjobb négy közé kerüljünk és megnyerjük a negyeddöntőt. Ha számolgatunk, akkor valószínűleg Hollandiával vagy Németországgal kerülünk össze, ami a két csapat minőségét figyelembe véve, öt-hat gólos különbséget jelent” - fogalmazott a vízilabdázó.

Faragó Tamás szerint a franciák elleni nyitómérkőzés vasárnap délután sima győzelem lesz.

„Gyenge csapat ellen jól játszani csak klasszisok képesek. Ennek a mérkőzésnek elsősorban az a célja, hogy tovább tréningezzünk, készüljünk a negyeddöntőre és ne blamáljuk magunkat. A francia csapat jobb, mint gondolnánk, de a végeredmény úgyis tíz gólos különbség lesz. Viszont nem mindegy, hogy milyen minőséget látunk mérkőzés közben” - mutatott rá az olimpiai bajnok sportoló.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, hogy a sérült Kiss Gábor helyére kerülő Bedő Krisztián jelenthet-e valamilyen átalakítási kényszert Benedek Tibor számára, Faragó Tamás azt felelte: Bedő Krisztián harcossága és ügyessége minden probléma nélkül meg fogja oldani ezt a kérdést.

„Bár mindennap kell meccset játszani 8 napon keresztül – szerintem ez így igazságos. Ha egy profi játékos naponta kétszer 2 órát edz, akkor napi 1 órás mérkőzés nem jelenthet neki különösebb gondot. A torna lebonyolítása arról szól, hogy megpróbálnak mindenkinek lehetőséget adni arra, hogy kijussanak az olimpiára. De valójában arról a 4 csapatról szól a kvalifikáció, akik ezt még nem szerezték meg” - jegyezte meg Faragó Tamás.

Hozzáfűzte: elsősorban a magyar, az olasz és spanyol csapat kijutására számít, a negyedik csapatként pedig az oroszoknak szurkol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×