eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Hajdu Jonatán örül, ha erősödik a hazai kajak-kenu mezőny

Mórocz István irányításával Floridában készül kenus reménységünk, Hajdu Jonatán, aki tavaly szeptemberben hepatitis-A fertőzéssel tért haza riói tesztversenyről. A Dunaferr SE versenyzője közel három hónap kihagyás után, decemberben kezdte el a munkát - írja a kajakkenusport.hu.

Nem kezdődött jól a felkészülése a 2016-os idényre Hajdu Jonatánnak. A milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon kvótát szerző fiatal versenyző szeptemberben hepatitis A-vírussal tért haza Rióból, az olimpiai tesztversenyről, és a fertőzés miatt meglehetősen sokat kellett kihagynia a versenyzőnek - olvasható a kajakkenusport.hu-n.

"Sokáig nem tudtuk, hogy mi a baj, ám amikor kiderült, hogy elkaptam a fertőzést, rá két hétre már jó hangulatban és jó közérzettel tudtam kezdeni a napjaimat - emlékezett vissza a nehézségekre Hajdu Jonatán. Az alapozásom a 2016-os szezonra a december 21-i héttel kezdődött el, de már december elejétől mozogtam, fokozatosan egyre több munkát végeztem. Most a floridai tábor végére úgy érzem, az alapozásból kimaradt időszakot sikerült pótolnom. Az evezés terén is jól alakultak a kilométerek, bár még egy darabig állóképességi munkát leszek kénytelen végezni. Ezt még a súlyzós és a funkcionális edzésekhez képest is később kezdhettem el."

Noha Hajdu Jonatán szerezte meg az olimpiai kvótát C-1 200 méteren, szinte biztosra veszi, hogy a riói indulói helyért óriási csata lesz várható majd a válogatókon.

"Mindenki nyerni akar, hiszen az olimpiai indulás a tét és ez óriási plusz motivációt jelent a felkészülés során minden vetélytársamnak is - folytatta a versenyző. - Biztosra veszem, hogy az idén többen is ráállnak majd a kétszáz méterre és jobban fognak majd menni, mint az elmúlt években. Én ennek örülök is, hiszen ezáltal csak erősödik a hazai mezőny" - olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×