INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Legyőzte a Honvéd a Ferencvárost

InfoRádió / MTI
Az idén eddig nyeretlen Budapest Honvéd győzött az éllovas Ferencváros ellen a Bozsik Stadionban, a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A szombat esti volt a két csapat történetének 198. összecsapása, az örökmérleg a vereséggel együtt is komoly FTC-fölényt mutat, ugyanis 108 zöld-fehér győzelem mellett 31 döntetlen és 59 Honvéd-siker született.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencváros 2-1 (1-0)
----------------------------------------
Bozsik Stadion, 3500 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Baráth (41.), Vasiljevic (56.), illetve Lamah (88.)
sárga lap: Botka (22.), Baráth (59.), Lovric (62.), Kamber (81.), Youla (94.), illetve Nagy Á. (40.), Dilaver (59., 94.), Nagy D. (66.)
kiállítva: Dilaver (94.)

Budapest Honvéd:
----------------
Horváth A. - Botka (Hidi, 83.), Bobál D., Lovric, Baráth (Constantinescu, 77.) - Nagy G., Kamber, Vasiljevic, Ikenne-King, Eppel (Jelena, 85.) - Youla

Ferencváros:
------------
Dibusz - Dilaver, Nalepa (Radó, 63.), Pintér Á., Ramírez - Gera, Nagy Á., Busai (Nagy D., a szünetben) - Varga R., Sesták (Böde, a szünetben), Lamah

Megérdemelten szerzett vezetést Baráth Botond szép távoli lövésével a Honvéd az első félidő hajrájában, mert addig is sok helyzetet dolgozott ki és jobban játszott ellenfelénél. Dibusznak többször kellett védenie, míg a Ferencváros nem igazán találta a ritmust.

Thomas Doll két cserével igyekezett frissíteni csapatán, de a Honvéd a második félidő elején egy ellentámadásból növelte előnyét. Az FTC bár próbálkozott, gyakorlatilag a mérkőzés végéig veszélytelen volt a Honvéd kapujára. Lamah szépítése után azonban izgalmasan alakult a maradék pár perc, de az eredmény már nem változott.

A címlapról ajánljuk