eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Kikapott a Bíró-csapat Olaszországban

A Világliga-selejtező 4. fordulójában 10-7-ra kikapott az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott, így visszaesett csoportjában a harmadik helyre.

A találkozó első harmadának végére már 3-1-re vezettek az olaszok. A magyar együttes Takács Orsolya révén tudott szépíteni 3-1-re. Keszthelyi Rita találatával 4-2-re felzárkózott Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, de az első negyed végére visszaállt a háromgólos különbség és 5-2 volt az olaszok javára.

A Novarában rendezett meccs második felvonásában az itáliaiak továbbra is rendkívül hatékonyan támadtak, és már 7-3-ra is vezettek. Magyar részről Bujka Barbara és Takács Orsolya lőtt gólt emberelőnyből.

A folytatásban Bolonyai Flóra többször is komoly helyzetben védett, a harmadik periódusban csak egy gólt kapott, csapattársai viszont egyet sem lőttek, így tovább nőtt a magyar együttes hátránya, a negyedik negyedet két találattal a magyarok nyerték, és végül 10-7-re az olaszok győztek.

A csoportban a hollandok 12-8-ra nyertek Franciaországban. A 12 pontos hollandok vezetnek a 7 pontos olaszok, és az 5 pontos magyarok előtt, a negyedik franciáknak nulla pontjuk van.

A Világliga európai négyeseiből a két csoportelső és a jobb második helyezett jut be a legjobb nyolc közé, az úgynevezett szuperdöntőbe.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×