INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kikapott a Bíró-csapat Olaszországban

Infostart / InfoRádió
A Világliga-selejtező 4. fordulójában 10-7-ra kikapott az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott, így visszaesett csoportjában a harmadik helyre.

A találkozó első harmadának végére már 3-1-re vezettek az olaszok. A magyar együttes Takács Orsolya révén tudott szépíteni 3-1-re. Keszthelyi Rita találatával 4-2-re felzárkózott Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, de az első negyed végére visszaállt a háromgólos különbség és 5-2 volt az olaszok javára.

A Novarában rendezett meccs második felvonásában az itáliaiak továbbra is rendkívül hatékonyan támadtak, és már 7-3-ra is vezettek. Magyar részről Bujka Barbara és Takács Orsolya lőtt gólt emberelőnyből.

A folytatásban Bolonyai Flóra többször is komoly helyzetben védett, a harmadik periódusban csak egy gólt kapott, csapattársai viszont egyet sem lőttek, így tovább nőtt a magyar együttes hátránya, a negyedik negyedet két találattal a magyarok nyerték, és végül 10-7-re az olaszok győztek.

A csoportban a hollandok 12-8-ra nyertek Franciaországban. A 12 pontos hollandok vezetnek a 7 pontos olaszok, és az 5 pontos magyarok előtt, a negyedik franciáknak nulla pontjuk van.

A Világliga európai négyeseiből a két csoportelső és a jobb második helyezett jut be a legjobb nyolc közé, az úgynevezett szuperdöntőbe.

A címlapról ajánljuk