eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Vívó-vk - Hetedik a férfi kardcsapat Varsóban

A hetedik helyen végzett a magyar férfi kardcsapat a varsói világkupaversenyen.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász összeállítású együttes a viadal honlapja szerint a negyeddöntőért 45-36-ra legyőzte a spanyolokat, azután viszont 45-42-re kikapott a németektől, így nem jutott be az elődöntőbe. A folytatásban előbb ismét egy vereség következett, a dél-koreaiakkal szemben 45-39-re maradtak alul a magyarok, akik végül 45-27-re verték a franciákat.

Férfi kardban nem rendeznek versenyt a riói olimpián, így ebben a szakágban csak egyéniben lehet kvótához jutni. A londoni játékokon aranyérmes Szilágyinak ez már megvan, míg a megszerezhető másikért Decsi és Szatmári verseng.

A női kardozók a hétvégén Belgiumban, Sint-Niklaasban léptek pástra, ahol a Kelecsényi Mirabella, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra alkotta csapat a 10. helyen végzett. Az már korábban eldőlt, hogy a válogatott nem lehet ott a nyári játékokon, a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint ugyanakkor Márton Anna olimpiai indulása szinte biztossá vált azzal, hogy a lengyelek - többek között a magyarok legyőzésével - csapatkvótához jutottak. Mégpedig azért, mert a magyar kardozó egyik közvetlen ellenfele, Aleksandra Socha ezzel kiszállt az egyéni kvalifikációért zajló küzdelemből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×