eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szuperrangadón ugorhat a Juventus a tabella élére

Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában is két rangadót rendeznek, egymás ellen játszanak az első négy helyen álló alakulatok. A Serie A-ban két, klubtörténeti győzelmi rekordban lévő gárda tusakodik majd Torinóban: a listavezető Napoli és a második helyezett Juventus. A Fiorentina az Internazionalét fogadja.

A Juventus a legutóbbi tizennégy, a Napoli a legutóbbi nyolc bajnoki találkozóját megnyerte, mindkettő klubtörténeti csúcs. A "zebrák" 33-6-os gólkülönbséget, a nápolyiak 25-7-es gólkülönbséget produkáltak a sorozatukban. A Juve számára immár elérhető közelségbe került az Internazionale 2006-2007-es, 17 győzelemből álló rekordja.

A Juve a legutóbbi öt bajnokiján még gólt sem kapott, s ha nyer, a 2015-2016-os idényben először ugrik a tabella élére. A címvédő házi gólkirálya a nyáron szerződtetett, argentin Dybala, aki 13 gólt szerzett eddig a bajnoki idényben.

A Napoli legjobb gólszerzője honfitársa, Gonzalo Higuaín, aki az eddigi 24 fordulóban 24 gólt szerzett. "Pipita" a legutóbbi hat forduló mindegyikében a kapuba talált. Paul Pogba, a Juve francia sztárja azt mondta a találkozó előtt, hogy "Ez is csak egy meccs, mint a többi" - hát, nem biztos, hogy igaza van...

Érdekes, hogy 2009 óta mindössze egy olyan bajnokit vívott egymással a két csapat, amelyiken a vendégcsapat nyerni tudott. A Napoli 2009. október 31-én verte meg legutóbb Torinóban a Juvét.

A Napolinak 56, a Juventusnak 54 pontja van, nagy a két csapat előnye az üldözőkkel szemben. Részben azért, mert a Fiorentina és az Inter is gyengélkedett az utóbbi hetekben. A legutóbbi öt fordulóban, a megszerezhető 15 pontból a firenzei lilák nyolc, a milánói kék-feketék hat pontot gyűjtöttek csak. A Fiorentina 46, az Inter 45, az edzőt váltott AS Roma már 44 ponttal áll.

A Fiorentina hazai pályán eddig mindössze két vereséget szenvedett a Serie A mostani idényében, az AS Roma és a Lazio győzte le, a két fővárosi alakulat. Ha Paulo Sousa együttese nem nyer az Inter ellen, az AS Roma megelőzheti.

Roberto Mancini Intere sokáig vezette a tabellát, hozta az 1-0-s győzelmeket, de az utóbbi hetekben válságba került, december 12. óta immár két hónap alatt mindössze két bajnokit tudott csak megnyerni. A legutóbbi három idegenbeli bajnoki találkozóján nyeretlen maradt - miközben, ne felejtsük, az Olasz Kupában legyőzte a Napolit. (Igaz, utána simán kikapott a Juvétól Torinóban.)

Szombat
Juventus-Napoli 20.45
Vasárnap
Fiorentina-Internazionale 20.45

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×