eur:
395.61
usd:
366.75
bux:
65585.35
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újra Gelsenkirchenben kezd a Real Madrid

A címvédő Real Madrid, ahogyan egy évvel ezelőtt, úgy idén is a Schalke 04 otthonában lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén.

Tavaly Carlo Ancelotti együttese már az odavágón eldöntötte a továbbjutás kérdését azzal, hogy 6-1-re győzött Gelsenkirchenben, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Gareth Bale is duplázott, míg a hazai oldalon Klaas-Jan Huntelaar volt eredményes. A németek kispadján akkor még ott ült Szalai Ádám is, aki azóta már a Hoffenheim csapatát erősíti.

Az európai szövetség (UEFA) honlapjának statisztikái alapján a Real Madrid története során 27 alkalommal lépett pályára Németországban, de mindössze háromszor győzött, igaz, ezek közül kettőt éppen a legutóbbi idényben gyűjtött be, a Schalke otthonában aratott diadal mellett az elődöntőben a Bayern München vendégeként is gálaelőadást (0-4) tartott.

A spanyol csapat a legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatban, utoljára az előző kiírás negyeddöntőjének visszavágóján, a szintén német Borussia Dortmund vendégeként szenvedett vereséget (2-0).

A Real Madrid szeptember 16. és december 20. között 22 mérkőzésből álló győzelmi szériát produkált, az új évet azonban nem kezdte annyira jól, a spanyol Király Kupából címvédőként búcsúzott, valamint a Primera Divisiónban súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a városi rivális Atlético Madrid otthonában.

"Még mindig vezetjük a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig címvédők vagyunk. Valóban nem indult jól 2015, de remélem, hogy a BL-folytatás kihozza belőlünk a legjobbat" - mondta Ancelotti.

Az olasz szakembernek főként a védelem összeállítás okozhat fejtörést, ugyanis a hátsó alakzat tengelyében nem számíthat Sergio Ramosra, valamint Pepe sincsen még százszázalékos állapotban. A túloldalon honfitársának, Roberto Di Matteónak - aki a Chelsea-vel már nyert BL-t - ezt kellene majd kihasználnia.

A másik szerdai mérkőzésen a korábbi Videoton-tréner, a portugál Paulo Sousa hazája csapata, a Porto ellen vezeti csatába bázeli tanítványait. A svájci együttes története során másodszor szerepel a BL egyenes kieséses szakaszában, az első alkalomra ugyanakkor nem szívesen emlékszik vissza, ugyanis 2012-ben 7-0-s vereséget szenvedett a Bayern München otthonában - igaz, a visszavágót hazai pályán 1-0-ra megnyerte.

A 19. BL-szezonját "taposó" Porto hetedik alkalommal szerepel a tavaszi folytatásban, 2004-ben nagy meglepetésre még José Mourinho irányításával elhódította a trófeát. A fennmaradó hat próbálkozásából azonban ötször azonnal elbukott, míg a 2008/09-es idényben a negyeddöntőig jutott, ahol a Manchester Uniteddel szemben maradt alul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×