eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gibraltár fellebbez a FIFA-tagságért

Gibraltár nem fogadja el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi döntését és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult elutasított FIFA-tagsági kérelme miatt.

A 28 ezer lakosú, brit fennhatóság alatt álló városállam ügyét májusban, egy héttel a FIFA-kongresszus előtt tárgyalja majd a CAS. Amennyiben a beadványt Gibraltár szempontjából kedvezően és gyorsan bírálja el a testület, úgy a FIFA május 29-én felvehetné tagjai közé, és a világbajnoki selejtező júliusi sorsolásán már érdekelt lenhetne.

A FIFA tavaly szeptemberben azzal az indoklással utasította el a tagfelvételi kérelmet, hogy a terület nem független.

Gibraltár - melynek hovatartozásáról hosszú ideje vitázik Nagy Britannia és Spanyolország - 2013 májusában vált az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos tagjává, így a tavaly szeptemberben kezdődött Európa-bajnoki selejtezősorozatban már szerepel, csoportjában jelenleg utolsó.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×