eur:
387.24
usd:
356.29
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Csak az utolsó pillanatokban döntenek Cristiano Ronaldóról

A címvédő Bayern München a madridi Bernabéuban lép ma pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A két csapat egymás elleni mérlege a bajorok szempontjából kedvező, de a 2012-es elődöntőt a a Real Madrid megnyerte, igaz, ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

A Real Madrid a 2013-2014-es sorozatban eddig minden hazai mérkőzését megnyerte, 16-3-as gólkülönbséggel. A Bayernnek nem sokkal gyengébb ellenben az idegenbeli mérlege: öt mérkőzésen négy győzelem, egy döntetlen, 10-3-as gólkülönbséggel.

Pep Guardiola, a Bayern edzője többször is hangoztatta, nagyon jól ismeri a Real Madridot, s ebben aligha téved. Sőt, még azt is hozzátehette volna: kiváló a mérlege a Real Madrid ellen. 2008 és 2012 nyara között 15 "El Clásicót" játszott a Barçával a Real Madrid ellen, a mérlege 9 győzelem, 4 döntetlen és mindössze 2 vereség.

Csapata az elmúlt hetekben - a bajnoki cím megszerzése óta - gyengélkedik, talán csak a Kaiserslautern elleni Német Kupa-elődöntőben játszott korábbi formájában. Ám senkinek sem lehet kétsége abban, hogy a Bayern ma este az igazi arcát mutatja majd.

A bajorok a legjobb csapatukkal állnak fel, leszámítva azt, hogy Mario Mandzukic kimarad. De a horvát támadó a Manchester United elleni idegenbeli negyeddöntőben sem kezdett, igaz, utána pazarul szállt be. Neuer előtt a Lahm, Boateng, Dante, Alaba négyes játszik, a középpályás sort Schweinsteiger, Kroos és mögöttük a spanyol válogatott Javi Martínez alkotja majd, elöl pedig Robben és Ribéry Thomas Müller játszik majd.

A Real Madridban ismét Iker Casillas véd, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos és Fabio Coentrao a négy hátvéd. Modric és Di María között Xabi Alonso a "büntető ember". Elől a tervek szerint összeáll a BBC, Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo, de ez egyelőre csak terv, miután hétfőn a walesi kihagyta az edzést - igaz, kedden már teljes erővel gyakorolt -, CR7-ről pedig Carlo Ancelotti, állítólag, csak az utolsó órákban dönti el, hogy játszik-e. Az olasz tréner azt mondta, csak akkor küldi a pályára, ha a portugál százszázalékos állapotban lesz. Azért nagy összegben lehetne fogadni arra, hogy az idei BL-sorozat első számú gólszerzője játszani fog.

A Bayern München a 2010-es évek eddigi öt kiírásából negyedszer lehet döntős, ha kiejti a Real Madridot. Elképesztő bravúr lenne, hiszen az európai labdarúgás "királykategóriájának" 1955 ősze óta íródó történetében mindössze két klub volt erre korábban képes. Természetesen a hőskor óriása, a Real Madrid, amely az első öt torna megnyerése után még 1962-ben is döntőt játszott (tehát az első hét kiírásban hatszor is eljutott a fináléba), valamint a Johan Cruyff nevével fémjelzett, de korántsem "egyemberes" AFC Ajax 1969 és 1973 között.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×