eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Schumacher felszerelése és a pálya kijelölése is rendben volt

Csak a fejkamera által rögzített, kétperces felvétel áll a rendelkezésére a francia ügyészségnek, amely tovább folytatja a nyomozást a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher december 29-i súlyos síbalesetével kapcsolatban.

A szerdai sajtótájékoztatón a vizsgálatot vezető Patrick Quincy közölte, a súlyos fejsérüléseket szenvedett ex-pilóta a kijelölt pályától 3-6 méterre esett el, a szikla pedig, amelybe beverte a fejét, körülbelül nyolc méterre található a pálya hátárától. Quincy azt mondta, kételkedik abban, hogy létezik egy turista által készített felvétel is, amelyen látszik a bukás.

A fejkamera felvételét tovább vizsgálják, azt még nem tudták megállapítani, milyen sebességgel haladt Schumacher, amikor elesett. Quincy ehhez hozzátette, hogy a sebesség önmagában nem volt döntő tényező a balesetben. A pilóta felszerelése rendben volt, ez nem okozhatott problémát. A sisakja az esésnél széttört.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: egyelőre nem döntöttek abban a kérdésben, hogy indítanak-e büntetőjogi eljárást a Méribelben található pályát üzemeltető cég ellen. A pálya kijelölése megfelelő volt.

A nyomozók azt is közölték, hogy Schumacher családja "nagyon együttműködő" volt a vizsgálatot végző hatóságokkal.
Sabie Kehm, a volt versenyző menedzsere hétfőn azt közölte, hogy Schumacher állapota változatlanul "kritikus, de stabil."

A Formula-1 hétszeres vb-győztesét, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, másfél hete mesterséges kómában tartják a grenoble-i klinikán, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Már kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×