eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Okozhat feszültséget Janics Natasa visszatérése

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára szerint Douchev-Janics Natasának nem kell visszatérnie, csak folytatnia a versenyzést, mert nem adták ki az engedélyét. A szövetség elnöke, Baráth Etele pedig arról beszélt, hogy nem számít feszültségekre a sportágon belül.

Douchev-Janics Natasa korábban rosszul döntött és nem mérte fel, hogy Szerbiában nem a megfelelő szinten készülhet - mondta Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Hozzátette: bármennyire kedvesen fogadták Szerbiában, ott nem megfelelő körülmények várták. A sportvezető nem számít arra, hogy a sportágon belül feszültséget okozna visszatérése.

Baráth Etele szerint Douchev-Janics Natasának a szurkolók számára kell komolyan bizonyítania. A korábbi társai kiálltak mellette, a válogatotton belül nem lehet probléma. Szerinte az olimpiai bajnoknak bizonyítania kell hogy most már egy higgadt és érett versenyző, aki hamarosan visszatérhet a válogatottba.
Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára a válogatott társak részéről nem számít problémákra, de szerinte lehetnek olyan feszültségek, amelyeket a szövetségnek kezelnie kell. A főtitkár szerint a társaknak, szakmai vezetőknek is tudni kell kezelni a kialakult helyzetet.

Ábrahám Attila kiemelte, hogy a háromszoros olimpiai bajnoknak nem kell visszatérnie, csak folytatnia a versenyzést, hiszen nem adták ki az engedélyét. A főtitkár beszélt arról is, hogy Douchev-Janics Natasának igazolt versenyzőként újra ki kell harcolnia a csapatba kerülést a válogatókon.

A versenyző nem vett részt a válogatott őszi összetartásán, így nem tagja a keretnek, ezáltal a szövetség nem támogatja őt. Hozzátette, újbóli válogatottságához két alapvető feltételnek kell megfelelnie: egyrészt igazolt versenyzőként ki kell harcolnia a csapatba kerülést a válogatókon, másrészt érvényes szerződéses jogviszonyban kell állnia a szövetséggel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×