eur:
394.4
usd:
367.57
bux:
70505.06
2024. június 24. hétfő Iván

Platini most a BL-t szervezné át

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fontolóra veszi, hogy néhány éven belül 64 csapatosra bővítse a Bajnokok Ligáját, ezzel együtt pedig megszüntetné az Európa Ligát.

Michel Platini, a szervezet elnöke szerdán nyilatkozott az Ouest-France című lapnak, hogy ebben a kérdésben 2014-ben - még a 2015 és 2018 közötti közvetítési díjak értékesítése előtt - dönthetnek.

A második számú európai kupasorozat sokkal "jelentéktelenebb" a BL-nél, utóbbi 1,34 milliárd eurós bevételével hatszor akkora összeget hoz az UEFA konyhájára, mint az EL.

Ugyanakkor korántsem biztos, hogy megvalósul az UEFA ötlete, ugyanis előbb az Európai Klubok Szövetségével kell egyeztetnie. Ennek elnöke, a német Karl-Heinz Rummenigge a reform ellen van:

"A Bajnokok Ligája a klubfutball királykategóriája, amiért az egész világ irigyel minket. Semmi okunk nincs rá, hogy megváltoztassuk a lebonyolítást." - jelentette ki a Bayern München elnöke.

Címlapról ajánljuk
Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás
helyszíni

Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnali fél kettő is elmúlt már, amikor a magyar válogatott autóbusza kigördült a stuttgarti stadion parkolójából, s elindult a csapat Weiler-Simmerberg felé, a szállásra. A szurkolók egy része még akkor is éltette a játékosokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

Kölcsönhatások és többnézőpontúság – Interjú Mengyán Andrással

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott művészeti gyűjteményt gondozó MNB Arts and Culture és a Fajó Alapítvány együttműködésében a Pesti Műhely munkásságát bemutató anyag jelenleg egy több várost érintő kiállítás-sorozaton szerepel Kínában. A Pesti Műhely által használt szitázógépet egykoron Mengyán András tervezte, akivel az MNB Arts and Culture készített interjút rendkívül sikeres életpályájáról és az alkotóközösségről. A műtárgy.com az alábbiakban ennek egy részét közli.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×