eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sima vereség a norvégoktól

Nem szakadt meg a magyar labdarúgó-válogatott norvégok elleni, 31 éve tartó nyeretlenségi sorozata, mivel szerdán 2-0-s vereséget szenvedett északi riválisától a Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

A magyar szurkolók a Himnusz alatt egy "Köszönjük az idei évet!" feliratú molinóval köszöntötték a nemzeti csapatot, amely az első negyedórában nem tudott komoly helyzetet kialakítani, Király felívelései ráadásul a támadó harmadban rendre a norvégokhoz kerültek.

Az első kapura lövést is a vendégek jegyezték, gól azonban ebből nem lett, mert Király nagyot védett. A félidő hajrájában azonban már a kapus sem segíthetett, így az összességében veszélyesebben futballozó norvégok vonulhattak előnnyel a szünetre.

A folytatásban Egervári Sándor szövetségi kapitány negyedóra után hármas cserével igyekezett frissíteni a magyar csapaton, a második játékrész elején ugyanis a vendégek egyértelműen fölényben voltak. Ezt követően kicsit megélénkült a hazaiak játéka, s 10-12 perc erejéig sikerült nyomás alá helyezniük a norvég kaput. A vendégek aztán a hajrá kezdetén eldöntötték a mérkőzést.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés után az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a norvég válogatott, a magyar csapatnak csak felvillanásai voltak.

"Bután futballoztunk, többet kellett volna a talajon játszanunk, de nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Remélem, a tavaszi mérkőzéseken jobb futballt tudunk majd bemutatni" - tette hozzá a szakember.

A magyar válogatottnak az idén ez volt az utolsó mérkőzése, tétmeccsen legközelebb március 22-én, a románok elleni világbajnoki selejtezőn lép pályára Budapesten.

Magyarország-Norvégia 0-2 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 16 ezer néző, v.: Marijo Strahonja (horvát)
Magyarország: Király - Vanczák (Pátkai, 46.), Korcsmár, Juhász (Guzmics, 74.), Kádár - Pintér (Elek, 60.), Varga, Hajnal - Koman (Koltai, 59.), Szalai (Németh, 69.), Dzsudzsák (Szabics, 59.)
Norvégia: Jarstein - Högli, Hangeland, Forren, Hedenstad - Braaten (Reginiussen, 90.), Henriksen (Berisha, 62.), Nordtveit (Eikrem, 46.), Jenssen (Konradsen, 84.), Nielsen (Parr, 62.) - Söderlund (Abdellaoue, 77.)
Gólszerzők: Nielsen (38.), Abdellaoue (79.)

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×