eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Djokovic a világbajnok

A szerb Novak Djokovic nyerte meg a férfi teniszezők idényzáró ATP-világbajnokságát Londonban, miután a hétfő esti döntőben két szoros játszmában győzött a címvédő svájci Roger Federer ellen.

Az összecsapás 2 óra 15 percig tartott.

A nyitó szettben a hatszoros bajnok Federer gyorsan elhúzott, 3:0-ra vezetett, ám a világelső Djokovic hatalmas küzdelemben kiegyenlített, majd a rövidítést megnyerve jutott előnyhöz.

A második, egyben utolsó felvonásban ismét a svájci klasszis kezdett jobban, azonnal elnyerte riválisa adogatását, és 5:4-nél az egyenlítésért adogathatott. Két szettlabdája is volt, de a szerb mindkettőt hárította, majd brékelte a svájcit (5:5). Ez annyira megzavarta Federert, hogy egyre többet hibázott, Djokovic meccslabdához jutott, és ki kis használta.

Eredmény, döntő:

Djokovic (szerb, 1.)-Federer (svájci, 2.) 7:6 (8-6), 7:5

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×