eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Schumacher megint visszavonul

Az idény végén visszavonul Michael Schumacher, a Formula-1 hétszeres világbajnoka.

A 43 éves német pilóta - akinek jelenlegi csapata, a Mercedes múlt pénteken jelentette be, hogy jövőre Lewis Hamilton váltja őt - csütörtökön közölte elhatározását Szuzukában, a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén.

"Úgy döntöttem, hogy a szezon végén befejezem a versenyzést, visszavonulok. Már az elmúlt két hónapban nem voltam biztos benne, hogy megvan-e a szükséges motivációm és energiám a folytatáshoz, s nem az én stílusom valamit csinálni, amiről nem vagyok 100 százalékig meggyőződve." - mondta újságírók hada előtt Schumcher, aki így véget vetett a további spekulációknak is. Miután kiderült, nem marad a Mercedesnél, felmerült, hogy más istállóhoz vált, és főleg a Saubert emlegették lehetséges új csapataként.

"Kétségtelen, hogy nem tudtuk megvalósítani azt a tervünket, hogy világbajnok autót rakjunk össze, ezzel együtt a saját teljesítményemmel elégedett lehetek" - tette hozzá a pilóta.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn - aki korábban már a Ferrarinál is dolgozott együtt a versenyzővel - az elmúlt évszázad legbátrabb pilótájának tartja "Schumit".

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy már a kezdetektől fogva együtt dolgozhattam Michaellel" - jegyezte meg Brawn.

Schumacher, a Forma-1 történetének legsikeresebb versenyzője 1991 és 2006 között 250 futamon indult, 91-szer nyert, 154 alkalommal állt a pódiumon, 68-szor indult az első rajtkockából, s 77-seor futotta meg a leggyorsabb kört. A Benettonnal 1994-ben és 1995-ben volt világbajnok, a Ferrarival 2000 és 2004 között ötször nyert vb-t. Később, 2006 és 2010 között szüneteltette pályafutását, majd visszatérése óta 52 GP-n állt rajthoz.

Schumacher 2009 decemberében - három év szünet után - jelentette be visszatérését. Az elmúlt közel három évben két alkalommal alakított igazán emlékezeteset a Mercedes volánja mögött: az idei Monacói Nagydíjon megnyerte az időmérő edzést, majd az Európa Nagydíjon harmadikként ért célba, ez volt az egyetlen dobogós helyezése visszatérése óta.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×