eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Győri újonc is Egervári keretében

Kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét Egervári Sándor szövetségi kapitány az észtek és a törökök elleni világbajnoki selejtező előtt. A listavezető győriektől négy futballistát hívott be.

A magyar válogatott október 12-én Tallinnban az észtekkel, négy nappal később a Puskás Ferenc Stadionban, a törökökkel mérkőzik meg világbajnoki selejtező mérkőzésen. A keretben Pátkai Máté személyében egy válogatott újonc is helyet kapott. A hazai bajnokságot vezető Győrből Lipták Zoltán, Takács Ákos és Koltai Tamás is tagja az együttesnek.

A zaragozai Pintér Ádám egyelőre feltételesen került be az együttesbe, amennyiben felépül a jövő hétfőn kezdődő összetartásra, pályára léphet a soros selejtezőkön.

"Takács Ákos a védelemben, Pátkai Máté a középpályán mutatott kiváló formát az elmúlt hetekben, ezért szavaztam bizalmat nekik. Vanczák Vilmos és Laczkó Zsolt egyelőre nem bevethető műtétjük után, Priskin Tamás izomsérülés miatt hiányzik, Rudolf Gergely pedig még nem tudott pályára lépni a DVTK-ban, ezért továbbra sem számíthatunk rá. Pintér Ádámról jó hírek érkeztek, ő már panaszmentes a sérülése után, s ha a következő egy hétben is az marad, akkor hétfőn csatlakozik a kerethez" - mondta a keretről Egervári Sándor.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)

Védők: Varga József (DVSC), Takács Ákos (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC), Juhász Roland (Anderlecht), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Kádár Tamás (Roda JC), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (WBA), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Koltai Tamás (Győri ETO), Szakály Péter (DVSC-Teva), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza)

Támadók: Szalai Ádám (Mainz), Németh Krisztián (Roda JC), Szabics Imre (Sturm Graz)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×