eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Remekeltek a magyarok a Bundesligában

Huszti Szabolcs két góljának és egy gólpasszának is köszönhetően a Hannover hazai környezetben 3-2-re nyert a Werder Bremen ellen a német labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombati játéknapján.

Huszti - aki az előző fordulóban négy gólpasszt adott a Wolfsburg elleni összecsapáson - csapata első gólját szabadrúgásból szerezte a 7. percben, a brémaiak azonban felálltak és kétgólos hátrányból egyenlítettek, azonban a 93. percben az 51-szeres magyar válogatott játékos második találatával eldöntötte az találkozót. Apró szépséghiba, hogy ezt követően megkapta második sárga lapját, így kiállították.

Gólt szerzett Szalai Ádám is, a Mainz légiósa ugyanakkor pontnak nem örülhetett, ugyanis csapata 3-1-es vereséget szenvedett a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Bayern München vendégeként. A válogatott támadó a 36. percben csereként lépett pályára az Allianz Arenában.

A Hajnal Tamást 86 percig foglalkoztató VfB Stuttgart hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az újonc Düsseldorffal.

A Borussia Dortmund simán, 3-0-ra nyert a Bayer Leverkusen ellen, a címvédőnek ez volt a 31. veretlenül megvívott bajnokija, legutóbb tavaly szeptember 18-án kapott ki a Bundesligában. Mostani sikerét követően már csak öt meccs választja el attól, hogy utolérje a rekorder Hamburger SV-t, amely az 1981/82 és 1982/83-as szezonban állította fel az erre vonatkozó csúcsot.

Bundesliga, 3. forduló:
Bayern München-FSV Mainz 05 3-1 (2-0)
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 3-0 (2-0)
Borussia Mönchengladbach-1. FC Nürnberg 2-3 (1-2)
Hannover 96-Werder Bremen 3-2 (2-1)
VfB Stuttgart-Fortuna Düsseldorf 0-0

pénteken játszották::
FC Augsburg-VfL Wolfsburg 0-0

A tabella állása:
1. Bayern 9 pont
2. Hannover 7 pont
3. Dortmund 7 pont
4. Nürnberg 7 pont

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×