eur:
389.36
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Botlott a City és a Chelsea

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 4. fordulójában a Manchester United hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Wigant, az Arsenal 6-1-re kiütötte a Southamptont, a Chelsea és a Manchester City viszont csak ikszelt idegenben - igaz utóbbin Peter Crouch kézzel vette át a labdát gólja előtt.

Gálaelőadást tartott a Manchester United, hiszen Sir Alex Ferguson menedzser 500. hazai, Ryan Giggs 600. PL-mérkőzésére készült, Paul Scholes a 700., Rio Ferdinand pedig a 400. fellépésére. A "vörös ördögök" már a 4. percben büntetőhöz jutotta, de al-Habszi  Chicharito bal alsóra tartó lövését védte. Az első félidőben nem is esett gól, aztán a másodikban annál inkább. Először a 700. mérkőzését játszó Scholes Nani beadása és a kapus kiejtett labdája után 5 méterről a kapuba lőtt, megszerezve 155. gólját (1-0) - ezzel 19. PL-idényében talált be, amelynél jobb mutatója csak a 600. PL-meccsét játszó Giggsnek van, aki mind a 20 szezonban eredményes volt. A 63. és a 66. perc között újabb két gólnak örülhetett a publikum, előbb Chicharito lábáról pattant a kapuba a labda, majd Büttner verekedte be magát az ötös és az alapvonal találkozásáig, majd onnan középre lőtt, a kapusról pedig bepattant a labda (3-0). A 82. percben kialakult a végeredmény, a csereként beálló 18 éves Powell 20ról kilőtte a jobb alsót (4-0).

Az Arsenal legutóbbi négy hazai mérkőzésén nyeretlen maradt, ez pedig az "ágyúsok" legrosszabb szériája volt elmúlt 17 év során. Arsene Wenger fiai gyakorlatilag az első félidő végére tudatosították, ez a sorozat most megszakad, bár ehhez sokat tettek a vendégek... Nehéz lenne azt mondani, hogy nem érezték a kaput a Southampton játékosai, hiszen az első félidőben háromszor is betaláltak, "apró" szépséghiba, hogy Hooiveld és Clyne a saját hálóját vette be, így Podolski szabadrúgásgólja és Gervinho rövid sarkos lövése után már 4-0-ra vezetett az Arsenal, mielőtt a félidő hajrájában Fox szépített - igaz, ehhez meg Szczesny hathatós közbenjárása kellett. A második félidőben Gervinho még egyszer betalált, majd a hajrában Walcott is eredményes volt, így az Arsenal végül 6-1-re nyert.

A címvédő Manchester City fontos pontokat hagyott a Stoke otthonában. A szinte végig támadó, helyzetek sokaságát kidolgozó vendégek a 15. percben gyakorlatilag a semmiből kaptak gól, Crouch három védő integetése közben talált be közelről, a visszajátszásokból azonban már kiderült a turpisság, a támadó kézzel ütötte el a labdát, de a játékvezető sípja néma maradt (1-0).  A 35. percben kiegyenlített a vendégcsapat, Tévez szabadrúgására Javi García érkezett legjobban és fejelt a jobb sarokba - ezzel pedig ő lett az ötödik spanyol játék Michu, Torres, Cazorla és Rangel után, aki a PL-ben betalált (1-1). A második félidőben nem született újabb gól, így a címvédő csak egy pontot gyűjtött be.

A Chelsea sem örvendett túl jó formának, a BL-győztes londoniak legutóbbi hét idegenbeli fővárosi derbijükön maradtak győzelem nélkül. Ez a sorozat végül a QPR otthonában sem szakadt meg, miután Hazard-ék egy lehetőségükből sem tudtak a kapuba találni.

Gera Zoltán együttese, a West Bromwich simán kikapott a Fulham otthonában, igaz ehhez hozzájárult az is, hogy a vendégek részéről Odemwingie-t a 38. percben kiállította a játékvezető. A magyar légiós a kispadról figyelte végig a mérkőzést.

Az Aston Villa Lowton első félidőben és Benteke hajrában szerzett találatával legyőzte a bajnokságot nagyszerűen kezdő Swansea-t, így 13 nyeretlen hazai bajnoki után ismét nyert otthon.

Arsenal-Southampton 6-1
MU-Wigan 4-0
Aston Villa-Swansea 2-0
Fulham-West Bromwich 3-0
QPR-Chelsea 0-0
Stoke City-Manchester City 1-1

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×