eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az olaszok úgy jártak, mint 2000-ben Magyarországon

Nem történt nagy meglepetés a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek európai nyitányán. Legfeljebb az Eb-ezüstérmes olaszok szófiai pontvesztése nevezhető annak - de mi, magyarok tudjuk, hogy 2000 őszén, amikor a Squadra Azzurra vb-selejtezőt kezdett az Európa-bajnoki döntő elveszítése után, ugyancsak döntetlent játszott, Budapesten.

Az A-csoportban a horvátok 1-0-ra verték az Everton csatára, Nikola Jelavic góljával a macedónokat. Az egyre erősebb belgák 2-0-ra nyertek Walesben, a gólokat Kompany és Vertonghen szerezték. A walesiek a 26. perctől 10 emberrel játszottak, Collins kiállítása miatt.

A B-csoportban a bolgárok Manolev góljával előnybe kerültek az olaszokkal szemben a 30. percben, de a vendégek az argentin származású Pablo Daniel Osvaldo, az AS Roma csatára révén a 36. és a 40. perc között fordítottak. A bolgárok a második félidő közepén Milanov góljával egyenlítettek. A csoport másik mérkőzésén az örmények 1-0-ra nyertek Máltán, a gólt Szarkiszov szerezte.

A C-csoportban az írek a 89. percben még vesztésre álltak Kazahsztánban, Koniszbajev a 37. percben szerzett vezetést. A forró hajrában Robbie Keane tizenegyesből egyenlített, majd Doyle megszerezte a győztes gólt is. A német válogatott "csak" 3-0-ra verte a feröerieket. Mario Götze szerzett vezetést az első félidőben, Mesut Özil két gólja tette magabiztossá a győzelmet a másodikban. Ez volt a német válogatott történetének 500. győzelme.

A D-csoportban a magyarok 5-0-ra nyertek Andorrában, a másik két meccs 2-0-ra végződött. A hollandok négy vereség után nyertek újra, Robin van Persie és az új tehetség, az augusztusi, belgák elleni mérkőzésen is gólt szerző Luciano Narsingh talált a kapuba. A románok Észtországban nyertek, Gabriel Torje és Ciprian Marica góljával.

Az E-csoportban három meccset is játszottak, az albánok 3-1-re legyőzték Ciprust, a svájciak Xhaka és Inler egy-egy találatával nyertek Szlovéniában, az izlandiak pedig megverték otthon 2-0-ra a norvégokat. Az este egyik legváratlanabb eredményét Arnason és Finnbogason gólja alakította ki.

Az F-csoportban Fabio Capello győzelemmel rajtolt, ami a tétmérkőzéseket illeti, az orosz válogatott élén. Fajzullin és Sirokov (utóbbi tizenegyesből lőtt) góljával a Szbornaja 2-0-ra verte az észak-íreket. Az azeriek 1-1-et értek el az augusztusban Budapesten látott izraeliek ellen. A portugálok a vártnál nehezebben nyertek Luxemburgban. A hazaiak vezető gólja után Cristiano Ronaldo egyenlített, majd a második félidőben Helder Postiga lőtte a győztes gólt.

A G-csoportban egyik hazai csapat sem tudott nyerni. A bosnyákoké a nap legfölényesebb győzelme, 8-1-re győztek Liechtensteinben. Góljaikat mindössze három játékos szerezte: Dzeko (3), Ibisevic (3) és Misimovic. A litván-szlovák találkozó 1-1-végződött, a görögök 2-1-re nyertek Lettországban.

A H-csoportban a montenegróiak 2-2-t játszottak a lengyelekkel, a gólszerzők Drincsics és Vucsinics, illetve Blaszczykowski és Merzejewski voltak. Mindkét csapat tíz játékossal fejezte be a mérkőzést. A hazaiaknál Mladen Bozsovics, a Videoton kapusa védett. Az angolok 5-0-val kezdtek Moldova ellen idegenben, Lampard (2), Defoe, Milner és Baines voltak a gólszerzők.

Az I csoportban a franciák 1-0-ra nyertek Helsinkiben a finnek ellen, az egyetlen gólt az Arsenal középpályása, Abou Diaby lőtte. A grúzok hazai pályán 1-0-ra nyertek a fehéroroszok ellen.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×