INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Sors Tamás a legjobb idővel döntős 100 pillangón

InfoRádió / MTI
A címvédő Sors Tamás a legjobb idővel jutott be csütörtökön a férfi 100 m pillangó (S9-es sérültségi kategória) esti fináléjába a londoni paralimpia első napján.

Az 59.23 másodperccel világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok pécsi úszó az előfutamban egyedüliként a mezőnyből egy percen belüli idővel csapott célba, 59.94 mp-es eredménye közel két mp-cel volt jobb a második helyen fináléba jutott spanyol riválisáénál.

"Jól éreztem magam, az eredménnyel is elégedett vagyok, amikor láttam, hogy a többiek lemaradtak, én is kiengedtem egy kicsit" - mondta Sors az előfutam után. "Este ennél mindenképpen jobb idő kell, szerintem világcsúcsra lesz szükség a győzelemhez. Az ausztrál és az olasz úszó is veszélyes lehet. A horvát sráccal beszéltem, aki szintén nagyon erős, mondta, hogy volt egy vállsérülése, ezért nincs csúcsformában, sajnálom őt, szeretek erős riválisokkal csatázni. Már a délelőtti előfutamokat is 12-13 ezer néző előtt rendezték, bevallom, kicsit meg is ijesztett a hangulat, nem néztem fel a nézőtérre, hallgattam a zenét, és csak arra koncentráltam, hogy minél jobb eredményt érjek el."

A szám közép-európai idő szerint 20:23 órakor kezdődő döntőjében a pekingi játékok egyetlen magyar aranyát szerző Sors mellett a paralimpiai újonc Tóth Tamás is indul, miután - némi meglepetésre - a hatodik legjobb időt érte el. A szám harmadik magyar indulója, Meilinger Csaba saját futamában 5. lett, összesítésben a 11. helyen végzett. Szintén a 11. eredménnyel zárt Csuri Ferenc (S8) 100 m pillangón és Illés Fanni (S6) 100 m háton.

Az esti úszóprogramban még egy magyar, Engelhardt Katalin lesz érdekelt, méghozzá az 50 m gyors (S5) fináléjában. A férfiaknál ugyanezen a távon Vereczkei Zsolt (S5) a tizenegyedik időt érte el.

Az asztaliteniszezőknél Csonka András (8-as kategória) megnyerte első csoportmérkőzését 3-2-re, a második meccsére magyar idő szerint 19 órakor, a harmadik pedig pénteken 14 óra 40 perckor lesz. Pálos Péter (11) 3-0-ás győzelemmel kezdett, őt pénteken délben és 21:40-kor szólítják ismét asztalhoz. A harmadik magyar asztaliteniszező, Berecki Dezső 17 órakor kezd.

A sportlövők selejtezőjében Gurisatti Gyula a légpisztolyosok 10 méteres versenyében 558 körrel a 31 induló közül 15. lett. A nyolcas döntőbe jutáshoz a magyar sportlövőnek 563 kört kellett volna elérnie.

A címlapról ajánljuk