INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Újabb botrányos eredménymódosítás az olimpián

InfoRádió / MTI
A csütörtöki botrányok után pénteken is kénytelen volt egy mérkőzés eredményét megváltoztatni a nemzetközi szövetég (AIBA) a londoni olimpia ökölvívótornáján.

Ezúttal a 69 kg-os amerikai Errol Spence indiai Krishan Vikas elleni nyolcaddöntőjének eredményét módosították, miután az összecsapás felvételeinek elemzése után a döntnökök jelezték, hogy a mérkőzésvezetőnek legalább kétszer intenie kellett volna a folyamatosan fogásba menekülő indiait.

A két intés plusz négy pontot ért az amerikainak, aki így a ringben kihirdetett kétpontos vereségével szemben két ponttal megnyerte a találkozót, és továbbjutott.

Spence az utolsó reménysége az amerikai ökölvívócsapatnak, ugyanis a kilenc főt számláló londoni válogatottjukból ő az egyetlen, aki bejutott a negyeddöntőbe. Amennyiben a következő körben ő is elbukik, a csapat érem nélkül utazik haza, amire korábban még soha nem volt példa: az eddig 48 olimpiai ökölvívó aranyérmet szerzett ország a 2008-as pekingi játékokon szerepelt a legrosszabbul, akkor csupán egyetlen bronzérmet szerzett.

Csütörtökön a nemzetközi szövetség kénytelen volt két - egy türkmén és egy azeri - bírót kizárni a játékokról, egyet pedig öt napra felfüggeszteni súlyos hibáik miatt. A türkmén Ishanguly Meretnyyazovot azért küldték haza, mert az 56 kilós Magomed Abdulhamidov-Simizu Szatosi meccs utolsó menetében, "elfelejtette" leléptetni a hatszor is padlóra került Abdulhamidovot. Az AIBA a meccs eredményét is megváltoztatta, és a japán Simizu győzelmét hirdette ki.

A címlapról ajánljuk