eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ideális csoportba kerültek a magyarok a női kézilabda Eb-n

A horvát, a német és a spanyol csapattal szerepel majd egy csoportban a magyar női kézilabda-válogatott decemberben a szerbiai Európa-bajnokságon.

A sportág európai szövetségének (EHF) monacói kongresszusán pénteken tartották a sorsolást, a magyar válogatott a harmadik kalapban kapott helyet. Az már korábban eldőlt, hogy Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese - akárcsak idén januárban a férfi válogatott - a csoportkörben és továbbjutása esetén a középdöntőben is Újvidéken léphet pályára.

A magyar válogatott a horvátok és a vb-bronzérmes spanyolok mellett ismét összekerült Németországgal, amellyel már a selejtezőben is azonos csoportban szerepelt. A kvartettből az első három helyezett kerül a középdöntőbe.

"Ideálisnak mondható a sorsolás, akár a csoportunkat, akár az águnkat nézzük" - idézte az Magyar Kézilabda Szövetség közleménye Vetési Iván elnök szavait. "Mivel reményeink szerint hazai pályán játszhatunk Újvidéken, ezért úgy vélem, mindhárom csoportellenfelünk ellen jó esélyünk van a győzelemre, és bár minden meccsen nagy küzdelmet várok, a válogatottnak tovább kell jutnia a csoportból. Az águnk sem reménytelen, különösen, ha azt nézzük, hogy elkerültük Norvégiát, Franciaországot, Dániát, tehát a 2011-es világbajnokság három elődöntősét, valamint az Eb-ezüstérmes, és szintén olimpiai résztvevő svédeket."

A magyarok lemaradtak a tavalyi brazíliai vb-ről és a londoni olimpián sem vesznek részt. A kontinenstornának eredetileg Hollandia adott volna otthont, ám visszalépett a rendezéstől, így Szerbia lett a beugró.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×