eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Messi mesterhármassal odázta el a Real Madrid bajnokavatását

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Barcelona a Camp Nouban 4-1-re kiütötte a BL-indulásért harcoló Málagát. Lionel Messi mesterhármast szerzett, s így 46 gólnál tartva vezeti a góllövőlistát.

A katalánok első gólját Carles Puyol szerezte, majd Rondon egyenlített. A folytatásban azonban már csak Messi szerzett gólt, kettőt tizenegyesből, egyet akcióból.

Messi negyvenhat gólnál tart a spanyol bajnokságban, ez abszolút rekord. Minden sorozatot figyelembe véve 68 gólt ért el, s ezzel megdöntötte Gerd Müller (67) világcsúcsát. A katalánok 108 gólnál tartanak a bajnokságban, ezzel megdöntötték korábbi klubrekordjukat (105, 2008-2009).

A Barcelona elodázta a bajnokavatást, de csak két órával. A Real Madrid, bilbaói sikerével, matematikailag is bebiztosította elsőségét.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×