INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Nagy László megkapta a spanyol állampolgárságot

InfoRádió / MTI
Nagy László megkapta a spanyol állampolgárságot, így pályára léphet a spanyol férfi kézilabda-válogatottban a londoni olimpián - írt a As című sportlap.

Az As internetes oldalán megjelent cikk szerint Nagy László Zoltán, a Barcelona átlövője - és az orosz evezős, Anna Juscsenko - pénteken kapta meg az állampolgárságot, így mindketten erősíthetik a spanyol csapatot a nyári ötkarikás játékokon.

Az írás szerint Nagy, aki posztján a világ egyik legjobbja, megoldást jelenthet a legutóbbi olimpián bronzérmes spanyol kézilabda-válogatott egyik problémájára.

Nagy László 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára utoljára magyar színekben, majd hivatalosan 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. Az olimpiai részvételének spanyolként így nincs akadálya, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szabályai szerint három évet kell kihagynia egy játékosnak, hogy más ország színeiben szerepelhessen.

A Nemzeti Sport pénteken azt írta, Nagy László a 2013-ban lejáró szerződése után Veszprémbe igazolhat. A sportoló menedzsere, Szörnyi Attila a sportlapnak annyit árult el, hogy a magyar kézilabdás szerződése 2013 nyarán jár le Barcelonában, és a spanyol klub szabályai szerint a 30 év feletti játékosok szerződését (Nagy 31 éves) egy évvel hosszabbítják meg. Ezért már most több kérője van Nagy Lászlónak, így a Veszprém is.

A címlapról ajánljuk