eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bácsi Péter is ott lesz az olimpián

Bácsi Péter biztosította helyét a londoni játékokon a kötöttfogású birkózók 74 kg-os kategóriájában, miután szombaton megnyerte a két bronzérmes kvótáért kiírt mérkőzését a kínai Tajjüanban (Taiyanban) zajló olimpiai selejtezőn. A 60 kg-os Kozák Istvánnak ugyanez nem sikerült, miután kikapott török ellenfelétől.

A magyar csapat tájékoztatása szerint az első meccsén vereséget szenvedett, ám a vigaszágon a bronzéremig menetelt Bácsi a sorsdöntő összecsapáson két menetben győzte le a lengyel Edgar Babayant, így az ötödik helyen zárt pekingi után a londoni olimpián is részt vehet.

"Volt egy kis szerencséje Petinek, hiszen az azeri döntőbe jutása kellett a vigaszághoz, de aztán nagyon jól birkózott, szépen végigvert mindenkit, akit kellett - nyilatkozta az MTI-nek a helyszínről Struhács György szövetségi kapitány. - Gyönyörű nap volt ez a mai."

Kozáknak szintén a bronzérmesek különmeccsén nyílt lehetősége a kvótaszerzésre, de nem bírt jól birkózó török riválisával, aki két menetben nyert ellene.

Bácsit megelőzően a 66 kg-os Lőrincz Tamás döntőbe jutásával szerzett kvótát a kínai városban, ahol pénteken a szabadfogású Hatos Gábor is kiharcolta kvalifikációt. A tavalyi világbajnokságon Sastin Marianna (63 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a múlt heti szófiai selejtezőn pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) vívta ki a londoni szereplés jogát, így hét magyar birkózó már biztosan szerepelhet Londonban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×