eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Guardiola közel a búcsúhoz?

Már szerdán, közvetlenül a Bajnokok Ligája-búcsú után találkozott Sandro Rosell klubelnökkel Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője, hogy jövőjéről tárgyaljon. A trénernek a nyáron jár le a szerződése, és egyre nagyobb az esély arra, hogy távozik az együttestől.

Sajtóhírek szerint közelebb áll a távozáshoz, mint a szerződéshosszabbításhoz Josep Guardiola. A tréner szerdán egyeztetett a klub vezetőivel, és végső döntését először a játékosokkal fogja közölni pénteken, az öltözőben. Addig sem az edző, sem stábjának tagjai nem nyilatkoznak.

A katalán TV3 szerint a Barcelona elnöke, Sandro Rossell bármennyi pénzt megadna Guardiolának, hogy maradjon a klubnál, de az edzőt nem az anyagiak motiválják.

Guardiola 2008 ül a barcelonai kispadon, ez idő alatt három spanyol bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert. Idén viszont már csak a spanyol Király Kupára van esélye. A keddi BL-kiesés után mindenki azt találgatja: a szakvezető elbúcsúzik-e a csapattól, vagy az idei sikertelenebb szezon éppen plusz indokot ad majd neki a folytatásra és a trófeák visszaszerzésére?

A spanyol lapok már Guardiola lehetséges utódjairól is írtak. A listán ott van Marcelo Bielsa, Ernesto Valverde, Laurent Blanc, Luis Enrique és Andre Villas-Boas neve is.

Közben persze az is érdekes kérdés, hogy esetleges távozása után hol folytatja Guardiola. Az El Mundo Deportivo szerint Michael Emenalo, a Chelsea igazgatója már találkozott vele, de állítólag Sir Alex Ferguson testvérével is beszélt. A Milan, a Manchester City és a Liverpool érdeklődéséről is hallani, de lapértesülések szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az angol válogatott szövetségi kapitányának kérik fel.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×