eur:
388.53
usd:
361.94
bux:
69007.21
2024. május 9. csütörtök Gergely

Mocsai és a spanyol kapitány is igazságosnak tartja a döntetlent

Mindkét szövetségi kapitány úgy fogalmazott a szerda esti, Magyarország-Spanyolország Európa-bajnoki csoportmérkőzés után, hogy igazságos döntetlen született. Az első találkozóján, az oroszok ellen is egy pontot szerző magyar férfi kézilabda-válogatott vert helyzetből, időn túli hétméteressel egyenlített ki a világbajnoki harmadik, az első körben a világ legjobbjának tartott franciákat is legyőző spanyol csapat ellen (24-24).

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Óriási küzdelemben, ilyen dramaturgiával igazságos döntetlen született. Komoly eredmény az előző világbajnokság harmadik helyezettje elleni pontszerzés. A mérkőzés elején nehezen találtuk a spanyol védekezés ellenszerét és ziccereket is hagytunk ki.

De szerencsére végül sikerült javítani a támadójátékon, majd mi is vezettünk, aztán ők jöttek vissza, végül nekünk kellett időn túli hétméteresből egyenlítenünk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy így szerepel az Eb, és most pedig a világbajnok következik pénteken. Lehetne vitatni a mai mérkőzésen a kihagyott helyzeteinket és kiállításainkat, ezzel együtt összességében igazságos a döntetlen. Bízom a továbbjutásban."

Valero Rivera, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya: "Jól kezdtünk, majd a védekezésünk leromlott. A végjátékban volt esélyünk a győzelemre, ám azt kell mondanom, mindkét csapat megérdemelte a döntetlent."

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×