eur:
394.12
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megyeri Balázsék hiába verték meg az Arsenalt a BL-ben

A Chelsea, a Zenit és az Olympique Marseille foglalta el a még kiadó három helyet a Bajnokok Ligája kedd este pályára lépett 16 csapata közül. A londoni Kékek Didier Drogba vezérletével simán rúgtak egy hármast a nap rangadóján a Valenciának. Csak az Európa Ligában folytathatja az FC Porto, s még ott sem a Borussia Dortmund

E csoport:
Chelsea-Valencia 3-0
RC Genk-Bayer Leverkusen 1-1
A csoport végeredménye: 1. Chelsea 11, 2. Bayer Leverkusen 10, 3. Valencia 8, 4. Genk 3

F csoport:
Olympiakosz-Arsenal 3-1
Dortmund-Olympique Marseille 2-3
A csoport végeredménye: 1. Arsenal 11 pont, 2. Olympique Marseille 10, 3. Olympiakosz Pireusz 9, 4. Borussia Dortmund 4

G csoport:
Apoel-Sahtar 0-2
FC Porto-Zenit 0-0
A csoport végeredménye: 1. APOEL Nicosia 9 pont, 2. Zenit 9, 3. FC Porto 8, 4. Sahtar Doneck 5

H csoport
Viktoria Plzen-Milan 2-2
Barcelona-BATE Boriszov 4-0
A csoport végeredménye: 1. FC Barcelona 16 pont, 2. AC Milan 9, 3. Viktoria Plzen 5, 4.
BATE Boriszov 2

(A csoportokból az első két helyezett továbbjutott, a harmadik az Európa Ligában folytatja, a negyedik kiesett.)


92. perc (22. 32):

Csoda Dortmundban. A Marseille Valbuena révén megszerezte a harmadik gólját, s ezzel továbbjutott! Szegény Olympiakosz, szegény Megyeri Balázs! (Dortmund-Olympique Marseille 2-3)

91. perc (22.31):
A Milan elszórakozta a győzelmet, a Viktoria Duris góljával kiegyenlített (Viktoria-AC Milan 2-2)

90. perc (22.30):
Modesto révén az Olympiakosz növelte az előnyét. Lehet, hogy hiába (Olympiakosz-Arsenal 3-1)

89. perc (22.29):
Bystrov révén szépített a Viktoria a Milan ellen (Viktoria-Milan 1-2)

88. perc (22.28):
Ennyi a különbség egy (gyengébb) BL-szereplő és a Barcelona második sora között is? Pedro büntetőjével már négy gól a differencia. (Barcelona-BATE 4-0)

85. perc (22.25):
Visszatért a Marseille reménye: Ayew kiegyenlített Dortmundban (Dortmund-Marseille 2-2)

80. perc (22.20):
Eren Derdiyok révén kiegyenlített a Bayer Leverkusen Genkben. Köteles László hálóját vette be a török-svájci csatár. (Genk-Leverkusen 1-1)

78. perc (22.18):
A Sahtar a végére lendült bele. Szeleznyov találatával 2-0 az ukránoknak Cipruson. (Apoel-Sahtar 0-2)

76. perc (22.16):
Minden eldőlt a Stamford Bridge-en. Az ősz legjobb meccsét játszó Chelsea az ugyancsak legjobb őszi produktumával kirukkoló Didier Drogba újabb góljával már háromgólos előnyhöz jutott. A gólpasszt az ugyancsak remeklő Juan Mata adta egykori klubja ellen. (Chelsea-Valencia 3-0)

63. perc (22.03):
Pedro, a Barca világbajnoka góljával lassan "kiütéses" a Barcelona II vezetése a BATE ellen. (Barcelona-BATE 3-0)

61. perc (22.01):
Meglepetés a Bajnokok Ligájában: vesztésre áll a ciprusi csapat! A már továbbjutott Apoel otthonában a Sahtar Donyeck szerzett gólt, Luiz Adriano révén. A brazil az első félidőben már kihagyott egy tizenegyest. (Apoel-Sahtar 0-1)

60. perc (22.00):
Már két góllal vezet a Barcelona, a jobbhátvéd, Martín Montoya növelte az előnyt. Montoya 20 éves, utánpótlás Európa-bajnok, s bár ősszel még nem játszott bajnoki mérkőzést a Primera Divisiónban, az A válogatott keretébe már meghívta Del Bosque. (Barcelona-BATE 2-0)

57. perc (21.57):
Már csak egy gól az Olympiakosz előnye. Az Arsenasl izraeli középpályása, Josszi Benajun felavatta Megyeri Balázst. Elég balszerencsés volt eddig a londoni csapat, kapusát Fabianskit, és balhátvédjét, André Santost is elveszítette sérülés miatt, most visszajött a mérkőzésbe. (Olympiakosz-Arsenal 2-1)

49. perc (21. 49):
A játékrész második gólja Prágában esett. Allegri edző azért állította a kezdő csapatba Robinhót, hogy a brazil gólt szerezve növelje önbizalmát. Sikerült. Vad II István Robinho lövése után középre mutatott. (Viktoria Plzen-AC Milan 0-2)

47. perc (21.47): A játékrész első gólja Prágában esett. Allegri edző azért állította a kezdő csapatba Patót, hogy a brazil gólt szerezve növelje önbizalmát. Sikerült. Vad II István a "Kacsa" lövése után középre mutatott. (Viktoria Plzen-AC Milan 0-1)

21.45:
Folytatódik a játék a nyolc mérkőzésen

21. 35:
Félidő a pályákon. A mostani állás szerint a Chelsea és a Leverkusen, az Arsenal és az Olympiakosz, az APOEL és a Zenit, valamint (ez már korábban eldőlt) a Barcelona és az AC Milan áll továbbjutásra. Az első 45 perc nagy nyertesei a Chelsea, az Olympiakosz és a Zenit e három csapat áll a még kiadó helyeken továbbjutásra.

45. perc (21.34):
Négy perccel tovább tartott az első játékrész Dortmundban. Az OM kihasználta, Loic Remy góljával szépített. (Dortmund-Marseille 2-1)

36. perc (21.21):
Mintha Arsene Wengert nem nagyon érdekelné, milyen eredményt ér el a csapatával edzői pályafutása 200. mérkőzésén a BEK-ben, illetve a BL-ben. Az Olympiakosz már két góllal megy a tartalékos Ágyúsok ellen. A gólt David Fuster érte el, aki egyébként a két együttes első, az Emiratesben rendezett taláklkozóján is eredményers volt. (Olympiakosz-Arsenal 2-0)

35. perc (21.20):
Előnyben a nyolc saját nevelésű játékossal felálló Barcelona. Thiago és Pedro, a pályán lévők közül a két spanyol válogatott játékos előkészítése után Sergi Roberto lőtte a gólt. A 19 éves középpályás vb-bronzérmes volt az U17-esek között, ősszel ez az első mérkőzése az első csapatban. (Barcelona-BATE Boriszov 1-0)

32. perc (21.17):
A Chelsea-n kívül már még egy csapat vezet két góllal, ez pedig a Borussia Dortmund. A német bajnok Hummels büntetőből elért találatával növelte az előnyét. (Dortmund-Marseille 2-0)

30. perc (21.15):
Vezet a magyarok csapata Genkben. Vossen talált a Bayer Leverkusen hálójába. A gólt, illetve egy helyzetet egy fiatal burundi (!) csatár, Dugary Ndabashinze készítette elő. (Genk-Leverkusen 1-0)

24. perc (21.09):
Lengyelek összjátékából szerzett vezetést az Olympique Marseille ellen a Borussia Dortmund. Lewandowski labdáját Blaszczykowski küldte a franciák kapujába. A góllal az Arsenal ellen vezető Olympiakosz Pireusz áll továbbjutásra az angolok mögött. (Dortmund-Marseille 1-0)

23. perc (21.08):
Túl az első félidő felén, Megyeri Balázs hibátlan. A magyar kapust eddig nem tudta legyőzni az Arsenal Arsavin, Samak kettőse.

22. perc (21.07.):
Már két góllal vezet a Chelsea, holott a Valencia többet birtokolja a labdát. Didier Drogba bepasszolta az utolsó védő mögé a labdát. Úgy festett, az Victor Ruizé lesz, de Ramires megelőzte a késlekedő védőt, s brazil honfitársa hálójába passzolta a labdát. (Chelsea-Valencia 2-0)

15. perc (21.00):
Az Olympiakosz megszerezte a vezetést az Arsenal ellen! A gólt a nagy formában lévő, a mostanit is beleértve a legutóbbi tíz mérkőzésén 8 gólt szerző Rafik Djebbour lőtte. (Olympiakosz-Arsenal 1-0)

14. perc (20.59):
Alacsony tempó, kevés lövés - ez a helyzet Genkben. Másképpen: jól tartja magát a belga bajnok a már továbbjutott Bayer leverkusen ellen. Köteles László véd, Tőzsér Dániel is a pályán, ő a Genk csapatkapitánya.

11. perc (20.56):
Rafinha fejese okozott izgalmat a Nou Campban, a barcelona majdnem megszerezte a vezetést a BATE Boriszov ellen. Rafinha? Ma ő "Messi". Pep Guardiola, tekintettel a szombati El Clásicóra, a következő tizeneggyel kezdett: Pinto - Montoya, Bartás, Fontás, Maxwell - S. Roberto, J. dos Santos, Thiago - Cuenca, Rafinha, Pedro.

10. perc (20.55):
A következő jó kísérlet is a Valenciáé, Albelda 30 méteres, remek lövését védte robinzonáddal Cech.

6. perc (20.51.):
A Valencia a kapott gól ellenére egyetlen gólra van a továbbjutástól. Nem könnyű a helyzete, de egy zúgó kapufa jelezte, nem reménytelen. Jordi Alba lőtte.

3. perc (20.48.):
Megszerezte a vezetést a Chelsea, a fontos mérkőzéseken rendszerint gólt szerző Didier Drogba küldte a labdát a Valencia hálójába. (Chelsea-Valencia 1-0)

20:45:
Megkezdődtek a mérkőzések. A Chelsea pályáján egy perc sem kellett az első lövéshez, Raúl Meireles löketét hárította Diego Alves, a brazil válogatott kapusa.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×