eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így készül az olimpiáig a Kemény-csapat

Összeállította a londoni olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott következő egy éves programját Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Kemény Dénes szabadságáról visszatérve kerete "munkamenetének" megtervezésével kezdte meg a londoni olimpiáig tartó hosszú menetelést. A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádiónak azt mondta: december közepén kezdődik a felkészülés az eindhoveni Európa-bajnokságra, és ezen a tornán már az olimpia jegyében szeretnének minél jobban szerepelni.

A szakvezető a vlv.hu-nak arról beszélt, hogy tekintettel az Eb-re és a sűrű versenynaptárra, ebben a szezonban valószínűleg nem nagyon lesznek hétfő-keddi összetartások. Ha lesznek, akkor esetleg az Eb előtt, tehát valamikor október-novemberben, mert a február, március, április nagyon sűrű a kluboknak - tette hozzá.

A január 6-8. között a budapesti felkészülési tornán a világbajnok olaszok, valamint Kanada Németország lesz az ellenfél, majd a következő héten két napot Varasdon tölt a válogatott a horvátokkal. Remélhetőleg ez a négy meccs elég lesz arra, hogy jól szerepeljen a csapat az Eb-n - emelte ki Kemény Dénes.

"Nyilvánvaló, hogy új, lényeges információk lesznek, ha kialakul az Eb mezőnye, és megtörténik a sorsolás. Tudni kell, hogy négy csapat kivételével mindenkinek élet-halál kérdése lesz ez az Eb, mert a házigazdákon kívül egyelőre csak a sanghaji elődöntő négy csapata kvalifikálta magát az olimpiára. Nem lesz könnyű dolgunk, mert az olimpiára készülve csak akkor tudunk értékes mérkőzéseket vívni, ha jól teljesítünk, és teljes erőbedobással, olyan motiváltan játszunk, mint a világbajnokságon, akkor ér valamit az egész Európa-bajnokság. Nekünk nagyon fontos az olimpia, az olimpiához vezető utat az Eb jelenti" - fejtette ki.

Az olimpiai felkészülés május közepén kezdődik majd - közölte a szakvezető.

Kemény Dénes kitért rá, hogy a júliusi, kínai vb-re összeállított felkészülési kerete "megszűnt". "A keretből lett egy csapat, és a keret föloszlott, amikor a magyar-horvátot lefújták. Tehát most nincs keret. Lesz majd Eb-keret, de hogy abban kik lesznek, az akkor fog kiderülni, amikor ki kell hirdetnem. Hogy ez mikorra várható? Én gondolom, hogy az utolsó fontos klubmeccset követően, hacsak nem kényszerülök arra, hogy hamarabb megtegyem."

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×