eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Minden magyar hajó döntős az Eb-n

Mindhárom középfutamra kényszerült magyar egység beverekedte magát a fináléba pénteken délután a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, s ez azt jelenti, hogy az 1000 és 500 m-es távok mindegyik döntőjében lesz piros-fehér-zöld hajó a hétvégén.

Az egy kilométeres versenyek közül férfi K-1-ben és C-2-ben kellett szurkolnia a magyar tábornak, előbbi számban a felnőtt világeseményen most debütáló Dombvári Bence, utóbbiban pedig a Széles Gábor, Nagy Péter duó volt érdekelt. A mindössze 19 éves Dombvári bátran lapátolt, s ennek meg is lett az eredménye: többek között a svédek sztárját, Anders Gustaffsont is maga mögé utasítva lett harmadik, s ezzel bejutott a legjobb kilenc közé. Szélesék ezzel szemben nem bíztak semmit a véletlenre, megnyerték futamukat, így ők is készülődhetnek a szombati éremcsatákra. Az 500 m-es távon egyedül a kajakos Kugler Attilának kellett "pótvizsgáznia" a magyarok közül, s ő is "jól felelt", futamgyőzelemmel lépett tovább.

A többi magyar hajó már a délelőtti, illetve kora délutáni előfutamokból kvalifikálta magát a hétvégi döntőkbe.

A további program:

szombat:
200 m-es előfutamok 9:30 ó
1000 m-es döntők 12 ó
200 m-es középfutamok 15 ó
vasárnap:
500 m-es döntők 9:50 ó
200 m-es döntők 12:25 ó
5000 m-es döntők 15 ó

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×