eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Real Madrid korábbi elnöke Hitlerhez hasonlította Mourinhót

Ramon Calderon Jorge Valdano védelmére kelt. A katalán ONA FM rádióállomásnak adott interjújában a Real Madrid korábbi elnöke hevesen kritizálta utódát, Florentino Pérezt, s Adolf Hitlerhez hasonlította José Mourinhót.

A 60 éves ügyvéd, aki 2006 és 2009 között irányította elnökként a Real Madridot, felháborodott azon, hogy Valdanót menesztette a klub. Szerinte nem indokolja a legutóbbi szezonbeli szereplés azt a támogatást, amelyet José Mourinho kapott az ügyben, mivel a Király-kupa megnyerése mellett a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is lemaradt a Barcelona mögött a csapat.

Ugyanakkor elismerte, hogy a portugál edző nagyon népszerű, tömegek bizalmát bírja. Ám ez nem minden. "Lehet, hogy milliók lelkesednek érted, de Hitlernek is több millió híve volt, mielőtt megbukott volna" - mondta Calderon az ONA FM-nek.

Nem kímélte Florentino Pérezt, a jelenlegi klubelnököt sem: "Sajnálom Florentinót. Amikor kimondta Valdano menesztését, olyan érzést keltett bennem, mint a kisdiák, aki nem tudja elmondani az általános iskolában a leckéjét."

Calderon az utód eredménysorával sem elégedett: "Nem dughatjuk a fejünket a homokba. Florentino Pérez Madridja, ötéves működése alatt éppen annyi trófeát nyert, mint a Betis, a Zaragoza és az Espanyol."

(A mondat némi pontosításra szorul: Pérez 2000-ben lett elnök, az első galaktikus korszakban, 2003-ig két bajnoki címet, egy BL-elsőséget, egy Világkupa-győzelmet, egy európai Szuperkupa-elsőséget, s két spanyol Szuperkupa-elsőséget szerzett.

Első elnöki korszaka 2006 februárjáig tartott - nem sokkal később Calderon vette át a helyét - majd 2009. május 14.-én, egyedüli jelöltként, megnyerte az elnökválaszt és visszatért a csapat élére. Calderon matematikája abban a tekintetben igaz, hogy Pérez Madridja 2003 augusztusától 2006 februárjáig, illetve 2009 májusától mostanáig csak a spanyol Király Kupát nyerte meg, 2011-ben.)

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×