eur:
401.43
usd:
367.4
bux:
0
2024. október 14. hétfő Helén

Az FC Porto nyerte az Európa Ligát

Nem történt meglepetés: az FC Porto megnyerte az Európa Liga portugál házi döntőjét Dublinban, a Sporting Braga ellen. A találkozó egyetlen gólját a sorozat gólkirálya, a kolumbiai Radamel Falcao lőtte, az első félidő hajrájában. FC Porto-Sporting Braga 1-0

A két csapat a következő összeállításban szerepelt, a spanyol Carlos Velasco játékvezetése mellett: FC Porto: Helton, Sapunaru, Rolando, Otamendi, Pereira, Guarin, Fernando, Joao Moutinho, Hulk, Falcao, Varela. Cserék: Beto, Maicon, Belluschi, Walter, James Rodriguez, Souza, Ruben Micael.

Sporting Braga: Artur Moraes, Miguel Garcia, Paulao, Rodriguez, Silvio, Custodio, Hugo Viana, Vandinho, Alan, Lima, Paulo Cesar. Cserék: Cristiano, Kaka, Mossoro, Helder Barbosa, Meyong, Echiejile, Leandro Salino. (A mérkőzés folyamán a csapat hármat cserélt, a második félidőre Rodriguez és Hugo Viana helyére Kaka és Mossoro, majd a 66. percben Lima helyére Meyong állt.)

A két csapat között a portugál bajnokság végtáblázatán 38 pont volt a különbség, természetesen a Porto javára. Ehhez képest nem kis meglepetés, hogy a Bragaé volt az első helyzet: Custodio hagyta ki, akit árván hagytak a portói védők.

Válaszként az izmos Hulk (azért nem Hulk Hogan) hámozta át magát a Braga védelmén, de nem talált a kapuba. A folytatásban a Porto többet birtokolta a labdát, de nehezen (sem) tudta feltörni az ellenfél védelmét. Az első félóra végén Silvio beleszállt Hulkba, sárga lapot kapott érte. Lehet, hogy pirosat is ért volna a belépő.

Aztán az első félidő végén mégis csak sikerült. Fredy Guarin elhúzott a jobb oldalon, tökéletesen küldte középre a labdát, onnantól kezdve a többi pedig rutinmunka volt Falcaónak. A kolumbiai gólember a 18. gólját szerezte, a selejtezőket is beleértve, a mostani sorozatban.

A Bragának nem akadt erre válasza, pedig több mint 45 perce volt az egyenlítésre. De az ősszel még a BL-ben szerepelt (ugyancsak) észak-portugál csapat megelégedett azzal, hogy megússza a súlyos vereséget.

A Porto sem a mostani játékával győzte meg Európát arról, hogy újra nagyszerű csapat alakult a Sárkányok barlangjában - de egy döntőben nem a mutatott játék a lényeg. A győzelem ugyanakkor nem volt kétséges.

Az Infostrada nevű, a futballstatisztikákat futószalagon szolgáltató holland cég pedig a lefújásig azt is közzétette, hogy a Porto edzője, André Villas-Boás rekorder lett. Eddig Gianluca Vialli, az 1998-as KEK-győztes Chelsea játékos-menedzsere volt a nemzetközi kupák legfiatalabb győztes edzője, aki akkoriban 33 éves és 308 napos volt. A portugál edző ma 33 éves és 213 napos. A Porto egyébként 14 mérkőzést nyert meg a mostani sorozatban, s ezzel megjavította az FC Barcelona 2002-2003-as rekordját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Felemás mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint óvatos emelkedés következhet, gazdasági események szempontjából pedig kimondottan eseménytelen nap várható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×