eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Győr kézilabdázónőjével nem bírt a magyar válogatott

A júniusi, németek elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott az utolsó, harmadik helyen végzett a Batta Kupán, miután a vasárnapi, százhalombattai záró meccsen - nagyon sok hibával játszva - 32-25-re kikapott a vb-házigazda brazil csapattól.

A brazilok előzőleg - pénteken - két góllal kikaptak attól a holland együttestől, amelyet a magyarok szombaton néggyel vertek meg.

A vb-selejtezőre készülő együttesből hiányzott a sérült Szucsánszki és Kovacsicz, és az átalakított együttes nagyon rosszul védekezett. Főleg a Győrben légiós Amorim sziporkázott, aki végül tíz gólig jutott. Fokozatosan nőtt a különbség, és a szünet előtt már 16-10-re vezetett a nagyon bátran, gyorsan és ötletesen játszó dél-amerikai gárda.

A folytatásban is gyenge volt a hazaiak játéka, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány hiába cserélt sokat, nem állt össze a csapat.

A magyarok akkor tudták volna megnyerni a Batta Kupát, ha legfeljebb két góllal kapnak ki, de erre ezúttal esély sem volt. A brazilok sokkal nagyobb sebességgel kézilabdáztak, és Amorim vezérletével megérdemelten nyerték meg a tornát.

3. játéknap:
Brazília-Magyarország 32-25 (17-12)

Szombaton játszották:
Magyarország-Hollandia 28-24

Pénteken játszották:
Hollandia-Brazília 27-25

A végeredmény: 1. Brazília 2 pont (57-52), 2. Hollandia 2 (51-53), 3. Magyarország 2 (53-56)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×