eur:
388.51
usd:
360.93
bux:
68632.2
2024. május 7. kedd Gizella

Erdei Zsolt: "Nem akarok ismeretlenekkel bokszolni"

Erdei Zsolt legszívesebben az amerikai Bernand Hopkinsszal mérkőzne legközelebb. A profiként százszázalékos félnehézsúlyú bokszoló az InfoRádiónak arról is beszélt, ha nem kap erős ellenfelet, valószínűleg nem tér vissza a ringbe.

Konkrét ajánlatot még nem kapott Erdei Zsolt az Egyesült Államokban, de két-három héten belül kiderül, lesz-e klubja a legeredményesebb magyar profi ökölvívónak, akinek szerződése június 30-án járt le a német Universum Box-Promotionnel.

November 21-én úgy bokszoltam, hogy az az utolsó mérkőzésem, és sokáig így is gondoltam. Aztán rájöttem, hogy harcosnak születtem, és szeretném folytatni - mondta az InfoRádiónak Erdei Zsolt, aki azonban nem biztos abban, hogy újra ringbe száll majd.

Ha mégis, a meccs legkorábban novemberben lehet, mert az ökölvívó, bár sportolt, nem edzett, a felkészüléshez pedig három hónapra mindenképpen szüksége van.

Az sem mindegy persze, milyen ellenfelet választanának neki Amerikában - magyarázta a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú ranglistájának vezetője, aki részben ettől teszi függővé a folytatást.

Nem akarok ismeretlenekkel bokszolni; az a célom, hogy olyan emberekkel mérkőzzek, akikkel mindig is szerettem volna - jelentette ki Erdei Zsolt, aki legszívesebben a független világranglista élén álló Bernard Hopkins ellen lépne a kötelek közé.

A magyar ökölvívó - aki továbbra is Fritz Sdunek edz - azért is bízik a tárgyalások sikerében, mert akárcsak az amerikai Hopkins, ő is két súlycsoportban szerzett világbajnoki címet, ráadásul veretlen is, ami érdekelheti a tengerentúli sajtót.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×