eur:
389.55
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az Inter sorsa a saját kezében van

A Bajnokok Ligája döntőjébe jutott Inter Rómában a Lazio vendége lesz az olasz labdarúgó bajnokság 36. fordulójában, a két ponttal lemaradó Róma a Parma otthonában szerepel majd. A Premier League-ben a listavezető Chelsea a Liverpool otthonában lép pályára, és egy győzelemmel nagy lépést tehet a bajnoki cím megszerzéséért.

Lelkileg segítheti az Inter-játékosokat, hogy a Barcelona keddi legyőzésével bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe - bár, ha egy csapatnak José Mourinho az edzője, nagyon sok lelki pluszt nem kell, hogy kapjanak más forrásból. Azt persze nem lehet tudni, hogy a spanyolországi kiruccanás mennyire viselte meg a futballistákat - mondta az InfoRádió labdarúgó-szakújságírója.

Dénes Tamás szerint a barcelonai csata megviselte a csapatot, és bár a világklasszisok bizonyosan képesek lennének egy hét alatt két komoly mérkőzést is csúcsformában végigjátszani, valószínű, hogy a Lazio ellen két-három helyen változtat majd csapata összeállításán a portugál tréner.

Mourinho a Barcelona elleni, győzelemmel felérő vereség után úgy fogalmazott: egyelőre nem foglalkozik a BL-fináléval, hiszen az előtt még két római döntő - a Lazio elleni bajnoki, majd Olasz Kupa döntője az AS Roma ellen - vár a csapatára.

Az olasz bajnokságban a második helyezett Roma sorsolása könnyebbnek tűnik, mint a jelenleg első helyen álló, de még befogható Interé. Dénes Tamás szerint ez befolyásolhatja a végjátékot, bár kérdés, hogy a rómaiak számára mennyire lesz könnyű a hétvégi, Parma elleni meccs. A szakíró megjegyezte: az Inter sorsa a saját kezében van.

Lassan eldől

Döntő forduló következik a Chelsea számára az angol bajnokságban: ha sikerül legyőznie a Liverpoolt, már csak egy hazai mérkőzést kell játszania - bár ez igaz az üldöző Manchester Unitedre is.

A vörösök elleni meccsen azért is inkább a londoniaknak áll a zászló, mert a Liverpool játékosai csütörtökön EL-elődöntőt játszottak, és csalódniuk kellett: nem sikerült döntőjébe kerülniük, ráadásul márarra sincs reális esélyük, hogy a tabellán a BL-selejtezőt érő negyedik helyre érjenek - mondta Dénes Tamás.

Felkapaszkodhat azonban oda a jelenleg hatodik Manchester City - akár a sérült kapust, Shay Givent helyettesítő Fülöp Márton segítségével. A csapatra két nagyon nehéz mérkőzés vár, a magyar labdarúgó pedig az utóbbi hetekben nem védett, így nem lehet tudni, milyen formában van, az mindenesetre kétségtelen, hogy már az őszi idényben is jól helytállt együttesénél, a Sunderlandnél erősebb csapatok ellen - tette hozzá a szakíró.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×