eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gera: "Szevasztok, magyarok!"

"Szevasztok, magyarok!" - üvöltötte boldogan a kamerába Gera Zoltán, a londoni kiscsapat, a Fulham hőse, miután a játékvezető lefújta a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének londoni visszavágóját, amelyet az angol gárda magyar kiválóságának góljával nyert meg 2-1-re a Hamburg ellen, s jutott be a döntőbe.

Gera szezonja már eddig is remekül alakult, fontos gólokat szerzett, rendre kiválóan játszott, csapata egyik, ha nem a legjobbja volt az egész idényben. Csütörtök este pedig végleg beírta magát a 131 éves klub történetébe, amikor a 76. percben eldöntötte a mérkőzést: 1-1-es állásnál villant, s lőtte az EL-fináléba együttesét, mely korábban nemhogy a nemzetközi porondon, de még Angliában sem nyert soha semmilyen trófeát.

"Nagyon boldog vagyok és büszke, ebben a pillanatban el sem hiszem, hogy ott vagyunk a döntőben. Most élvezem a pillanatot, azután pedig irány a finálé" - idézte a szinte hiba nélkül játszó Gera szavait a klub hivatalos honlapja.

A londoni összecsapás első félidejében a vendégek szereztek vezetést a horvát Mladen Petric elképesztően nagy szabadrúgásgóljával. A fordulást követően a 69. percben Simon Davies egy szép cselt követően egyenlített, majd jó hét perccel később jött Gera... 


"Az első félidőben jól játszottunk, meg is voltak a lehetőségeink, de Petric egy fantasztikus gólt lőtt szabadrúgásból. A félidőben átbeszéltük a dolgokat, és úgy gondolom, be tudtuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk változtatni a játékon, megérdemeltük a továbbjutást" - mondta a 63-szoros magyar válogatott Gera.

A Fulham a május 12-én éppen Hamburgban, az Atlético Madrid ellen játssza majd a döntőt, miután a spanyolok drámai körülmények között, hosszabbításban búcsúztatták az FC Liverpoolt.

"Egy spanyol csapat játéka teljesen más egy angoléhoz képest, hogy ez most jó vagy rossz dolog, azt meglátjuk a döntő után. Biztosan nehéz mérkőzés lesz, de a Hamburg, a Juventus, vagy a Wolfsburg elleni párharc is az volt" - nyilatkozta jövendőbeli ellenfelükről Gera Zoltán, a csütörtök este magyar hőse.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×