INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Gera: "Amíg Koeman a kapitány, nem térek vissza a válogatottba"

Infostart / InfoRádió
A legnehezebb a Sahtar Donyeck kiejtése volt, de a Juventus búcsúztatása is nagy fegyvertény - mondta az InfoRádiónak Gera Zoltán, miután Fulham támadójaként győztes gólt rúgott a Hamburg elleni Európa Liga elődöntő visszavágóján 2-1-re megnyert mérkőzésen. A játékos megerősítette, hogy amíg Erwin Koeman a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, addig nem szerepel címeres mezben.

Hat gólt lőtt az Európa Ligában, amelyek közül a döntőt érő, Hamburg elleni találat a legfontosabb Gera Zoltán. A Fulham támadója szerint a Sahtar Donyeckkel volt a legnehezebb dolga a csapatának, annak ellenére, hogy a Juventus ellen 3-1-es előnyről kellett fordítania az együttesnek.

Az angol klub meglepetésre jutott be a kupasorozat döntőjébe; Gera Zoltán szerint a fegyelmezettségüknek és a jó csapatszellemnek köszönhetik sikerüket.

A labdarúgó elmondta, jól érzi magát a Fulhamben, de mint minden játékosnak, neki is a célja, hogy magasabb szinten futballozzon. "Igaz, hogy 31 éves vagyok, de nem érzem, hogy öregednék. Sőt, ilyen jó erőben még sosem éreztem magam" - tette hozzá Gera, aki elgondolkodna a távozáson, ha nagyobb csapatok hívnák, de egyelőre nem kapott megkeresést.

Erwin Koeman korábban és a közelmúltban is kijelentette, hogy továbbra is várja a válogatottba Gera Zoltánt, aki azonban ismét közölte: addig nem kíván a nemzeti csapatban szerepelni, amíg azt a holland szakvezető irányítja.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


A címlapról ajánljuk