eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egervári: A döntőbe jutással magunkat is meglepnénk

Az olaszok elleni kiállítás miatt a kispad mögött, a lelátón fogok ülni a Ghána elleni világbajnoki elődöntőn, ezért megszerveztem a kommunikációt a segítőimmel - mondta az InfoRádiónak a magyar U20-as labdarúgó-válogatott eltiltott szakvezetője. Egervári Sándor hozzátette: az egyiptomi tornán mindkét csapat a hatodik meccsére készülhet, ezért nem várható hatalmas iram, inkább taktikus játék.

Eltiltása miatt nem lehet ott a kispadon. Hogyan hidalják át ezt a nehézséget?

Az olaszok elleni negyeddöntőben csak felálltam a kispadról, és közöltem a bíróval, hogy Szekeres Adrián nem szabálytalankodott, de végül én is piros lapot kaptam. A kispad mögött fogok ülni, és ha van észrevételem, azt meg tudom osztani a kollégáimmal, megszerveztem a kommunikációt. Segítőmmel, Kenyeres Imrével húsz éve együtt dolgozunk, és ő alkalmas arra, hogy a váratlan helyzetekben is megfelelően döntsön a meccs során.

Mit tudnak az ellenfélről?

Ghána nagyon jó csapat, bucira verte az angolokat, és jól játszott Uruguay ellen is. Az afrikaiaknak két mozgékony, robbanékony támadójuk van, és veszélyesen kontráznak. Talán a gyengéjükre is rá tudunk tapintani, ez kell ahhoz, hogy a döntőbe kerüljünk, ami magunk számára is nagy meglepetés lenne. Bizakodóan vagyunk, noha két meghatározó játékosunknak ki kell hagynia a meccset.

Egyikük Koman Vladimir, az együttes csapatkapitánya. Hogyan lehet helyettesíteni a játékát?

A középpályán való építkezést képességei alapján meg tudja oldani Kiss Máté, Korcsmár Zsolt és Gosztonyi András is. Ha hárman helyettesíteni tudják Komant, akkor a támadásépítésünk eredményes lehet.

Ez már a hatodik meccse lesz a válogatottnak bő két hét alatt. A játékosok hogyan bírják fizikailag a megterhelést?


Már messze nincsenek olyan jó állapotban, hiszen két hosszabbításos meccs van a lábakban. De erre nem hivatkozhatnak, mivel a másik csapatnak is ez lesz a hatodik találkozója a vb-n. Nem lesz öldöklő iram, de bízom benne, hogy okos játékkal, magunk mögött nagy területet nem hagyva képesek leszünk gólt szerezni, ez pedig biztosíthatja a szenzációs eredményt, a vb-döntőbe jutást.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×