eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egervári: "A hitünkkel és a szívünkkel sikerült nyerni"

A taktika egyik része volt, hogy a robbanékony Németh Krisztián gyorsaságára alapozva hosszú labdákkal kerülünk az olasz védők mögé - mondta az InfoRádiónak a magyar U20-as labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, miután az együttes az AEK Athen csatárárának két góljával 3-2-re győzött a negyeddöntőben. A mérkőzésen az olasz kollégájával együtt kiállított Egervári Sándor hozzátette: a bírók túl hamar mutatják fel a piros lapot a tornán.

Nem a magyar csapat volt a junior labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének esélyese, hiszen az ellenfél, az olasz válogatottól az sem lett volna meglepetés, ha megnyeri a tornát - mondta az InfoRádiónak a magyar együttes szövetségi edzője.

"Nagyon áhítottuk viszont a sikert, és hetven percig okos és jó játékkal uraltuk is a mérkőzést. A következőkben néha kicsúszott a kezünkből az irányítás, de a végén, ha lábbal már nem is - hiszen rendkívül fáradt volt már a társaság -, de a hitünkkel és a szívünkkel képesek voltunk a magunk javára fordítani a mérkőzést" - tette hozzá Egervári Sándor.

A szövetségi edző elárulta: csapata támadó taktikája részben arra épült, hogy a többiek a robbanékony, gyors Németh Krisztiánt próbálták megjátszani a két olasz belső védő mögötti területen. Ez többször is remek helyzetet teremtett, hiszen az ellenfél csapata kénytelen volt a támadásokhoz jobban kinyílni, ekkor adott remek passzokat egymásnak Koman Vladimir és Németh - fűzte hozzá.

Egervári Sándor szerint az AEK Athen támadója klasszisteljesítményt nyújtott a mérkőzésen, hiszen kiélezett helyzetben két ziccert is képes volt értékesíteni.

A rendes játékidő hajrájában a magyar és az olasz szövetségi edzőt, Francesco Roccát is kiállította a kolumbiai bíró. Egervári Sándor szerint ezen a juniorvébén jellemző, hogy a játékvezetők sokkal hamarabb felmutatják a sárga, illetve a piros lapot mind a játékosoknak, mind a szakvezetőknek, mint más mérkőzéseken.

"Abszolút vétlennek tartom magam, csak felálltam, és annyit mondtam, hogy ez nem volt semmi, mert attól féltem, hogy a játékvezető sárga lapot ad Szekeres Adriánnak. Végül nem is sárgát adott, hanem pirosat, pedig a megmozdulás egy jó ütemű befordulás volt, nem szabálytalanság" - fűzte hozzá Egervári Sándor.

A Ghána elleni keddi elődöntőt két sárga lapja miatt kihagyja a csapatkapitány Koman Vladimir, mivel a negyeddöntőben szerzett sárga lapokat nem törlik el.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×