eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elődöntőben a magyar csapat a juniorvébén

Szenzációs mérkőzésen harcolta ki a győzelmet a magyar válogatott az egyiptomi junior-világbajnokságon. A csapat az első percben már vezetett, ám a 82. percben kapott gól miatt hosszabbításra kényszerült. A plusz 30 percben megint vezetett, de egy perccel később gólt kapott. S újra tudott gólt szerezni, Koman Vladimir és Németh Krisztián a harmadik gólt is összehozták! Mind a három találatban ők ketten játszották a főszerepet. A 120 perc során Szekerest és három olaszt kiállított a bíró. Az elődöntőben az ellenfél Ghána lesz.

Két játékosunk, Présinger Ádám és Simon Ádám eltiltása miatt nem játszhatott. Először lett kezdő Egervári Sándor korábbi győri játékosa, Zámbó Bence. Vicces volt arra gondolni, hogy ha nagyon nagy szükség lett volna Simon Ádám játékára, lehetett-e volna az ikertestvérét pihentetni helyette?

A kezdő tizenegyünk így alakult: Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Zámbó Bence - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Kiss Máté, Koman Vladimir - Németh Krisztián, Simon András.

Mire a kezdő sípszótól a fentieket végiggondolta az ember, már vezetett a magyar csapat. Az előző találkozó után sokat kritizált Németh Krisztián a 40. másodpercben büntetőt harcolt ki. Koman Vladimir pedig mérhetetlen higgadtsággal a kapu jobb oldalába küldte a labdát. Most annyira "észnél" volt, hogy még arra is volt gondolata, hogy a barátnőjének szívet rajzoljon a levegőbe.

Hiába fogadkozott Fiorillo, az olasz kapus, "Voli", azaz Koman Vladimir egykori sampdoriás klubtársa, hogy kifigyelte a barátját, a magyar kapitány gond nélkül belőtte a büntetőt. Óscar Ruíz, a kolumbiai bíró hasonlóan gyorsan befújta a tizenegyest, mint 1974-ben az angol Taylor a német-holland vb-döntőben. Nem érdekelte, hogy még az első percben járt az óra.

Öt perccel később Németh Krisztián is a kapuba talált, sajnos, lesről. Az olaszok ezután kicsit kijjebb jöttek, de a magyar csapat uralta a játékot. Németh Krisztián minden megmozdulása veszélyes volt, hihetetlen és egészséges bizonyítási vágy munkált benne. A 12. percben nagy lövését Fiorillo csak látványos vetődéssel tudta hárította.

Mezőnyjáték után a 24. perc hozta az első olasz helyzetet: Bini a kapu fölé és mellé fejelt. A másik oldalon Korcsmár is fejelhetett, sajnos, ő is mellé.

A félidő második fele kiegyenlített játékot hozott, az olaszok a hajrában azonban fölénybe kerültek. Akkor akadtak a legveszélyesebb helyzeteig is. Szerencsére a magyar csapat megúszta ezeket, s így előnnyel mehetett a pihenőre.

Helyzetszegény mezőnyjátékkal, de olasz labdabirtoklással kezdődött a második félidő. Koman Vladimir sárga lapot kapott, már a másodikat a tornán, ezzel kizárta magát a következő találkozóról. Reméltük, hogy lesz is következő találkozó.

Az 56. percben Koman beadása után Bini a kapu szájából vágta ki a labdát, majd Szekeres fejelt a kapu fölé a szöglet után.

Sajnos, nem ez volt azért jellemző a mérkőzésnek erre a szakaszára, a magyar csapat alig jött ki harminc méternél messzebbre a kapujától. Az olaszok sokkal többet birtokolták a labdát a fáradó magyarokkal szemben, igaz, helyzet nélkül.

Mi több, Koman és Gosztonyi is egy-egy jó lövéssel zárta le a magyar kontrát. A 70. percben Gentilli addig rángatta Németh Krisztiánt, míg meg nem kapta a második sárga lapját. Emberelőnybe került a magyar válogatott.

A 75. percben Debreceni kicsit feleslegesen támasztotta meg a kaputól 17 méterre Romizit. Bonaventura szabadrúgását Gulácsi védte.

A 78. percben másodszor is cserélt Egervári Sándor: Korcsmár helyett Takács lépett pályára. (Korábban Simont Dudás váltotta.)

A 82. percben Mazzotta egy, a védők mögé beívelt labdát a kapunkba vágott, kiegyenlítettek az olaszok.

Egy perccel később Bini beleszállt Komanba, s mivel már volt egy sárga lapja, pirosat kapott. Kilenc fősre fogytak az olaszok. Kettős emberelőnyben Egervári Sándor cserélt, Kiss helyére a csatár Futács Márkót küldte be.

Nem sokáig tartott azonban a 11:9-es játék, Szekeres Adrián is megkapta a piros lapját, alkalmasint túl szigorúan. Egervári Sándor és Francesco Rocca, a két edző is kiállítással bűnhődött.

A hosszabbításban nem látszott az olaszokon, hogy emberhátrányban vannak, továbbra is többet birtokolták a labdát. A 97. percben Bonaventura 17 méteres lövését Gulácsi óriási bravúrral védte. Egy perccel később Dudás kis híján a saját kapujába lőtte a labdát. Fáradtak voltak már a magyar srácok.

A második tizenöt perc elején Futács lőhetett volna gólt: Fiorillo bravúrral védte 14 méteres löketét. Németh Krisztián dolgozta ki a helyzetet. A 113. percben megint vezetést szerzett a magyar csapat: Koman extraklasszis labdáját Németh Krisztián higgadtan, a kapust is kicselezve lőtte a kapuba.

Alig maradt idő örülni, mert a következő akcióból, Bonaventura, nagyszerű egyéni játék után, 17 méterről a magyar kapuba talált, 2-2. Másodszor is emberhatrányban kaptunk gólt.

Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az első olasz gól után: megint kiállított a bíró egy olaszt, ezúttal Albertazzit. Már csak nyolc olasz volt a pályán.

Szinte hihetetlen: Koman és Németh lemásolták a második gólt, megcsinálták még egyszer: 3-2! Ezzel győzött a magyar csapat, bejutott az elődöntőbe, ahol a Dél-Koreát legyőző (3-2) Ghána lesz az ellenfele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×