eur:
389.49
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Chile továbbjuthat, Maradona győzelmi kényszerben

A dél-amerikai labdarúgó-világbajnoki selejtezők utolsó előtti fordulójában Brazília és Paraguay után Chile harcolhatja ki harmadikként a továbbjutást.

Ehhez a kolumbiaiak otthonában kell nyerniük a chileieknek. A legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy a kétszeres világbajnok argentinok vajon megtalálják-e a helyes utat Diego Maradona irányítása alatt. A kék-fehérek legutóbbi három vb-selejtezőjüket elveszítették, és amennyiben nem tudnak nyerni a sereghajtó Peru ellen sem - és Ecuador legyőzi Uruguayt -, akkor biztossá válik, hogy nem juthatnak ki a csoportból egyenes ágon a jövő évi dél-afrikai tornára.

"Nem vártam, hogy ilyen helyzetbe kerülünk, de nincs mit tenni, nyernünk kell Peru, majd Uruguay ellen is" - nyilatkozta Maradona.

A már korábban továbbjutott brazilok ezúttal Bolíviába látogatnak, míg a Paraguay Venezuelában vendégeskedik.

A CONCACAF-Zóna zónában még mind a három továbbjutó hely kiadó, ugyanakkor az élen álló Egyeült Államok válogatottja hondurasi sikerével megszerezné a kvalifikációt már a hétvégén. Az sem elképzelhetetlen, hogy mellette a második Mexikó, és a harmadik Honduras is már most biztosítja helyét a vb-n: ehhez az kell, hogy az amerikaiak kikapjanak Hondurastól, Mexikó minimum pontot szerezzen Salvador ellen, a negyedik Costa Rica pedig hazai környezetben kikapjon Trinidad és Tobagótól.

A térség negyedik helyezettje pótselejtezőt vív majd a dél-amerikai ötödikkel.

Dél-Amerika, 17. forduló:

Vasárnap:
Kolumbia-Chile, Medellin 0 ó
Ecuador-Uruguay, Quito 0 ó
Venezuela-Paraguay, Puerto Ordaz 0 ó
Argentína-Peru, Buenos Aires 0 ó
Bolívia-Brazília, La Paz 22 ó
Az állás: 1. Brazília 33 pont (már továbbjutott) , 2. Paraguay 30 (már továbbjutott), 3. Chile 27, 4. Ecuador 23, 5. Argentína 22, 6. Uruguay 21 (26-18), 7. Venezuela 21 (22-27), 8. Kolumbia 20, 9. Bolívia 12, 10. Peru 10

CONCACAF-Zóna, 9. forduló:
Vasárnap:
Mexikó-Salvador, Mexikóváros 0 ó
Costa Rica-Trinidad és Tobago, San Jose 4 ó
Honduras-Egyesült Államok, San Pedro Sula 4 ó

Az állás: 1. Egyesült Államok 16 pont, 2. Mexikó 15, 3. Honduras 13, 4. Costa Rica 12, 5. Salvador 8, 6. Trinidad és Tobago 5

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×