eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Visszavonul a Ferguson által jogtalanul bírált játékvezető?

A visszavonulását fontolgatja Alan Wiley, az az angol játékvezetőt, akinek edzettségi állapotát élesen kritizálta Sir Alex Ferguson a szombati, Sunderland elleni bajnoki meccs után.

A futballbíró ismerősei szerint Alan Wiley annyira zokon vette a Manchester United skót edzőjének bírálatát, hogy komolyan foglalkozik a gondolattal, felhagy a játékvezetéssel.

Sir Alex Ferguson szerint a bíró nem volt elég fitt, ám a ProZone mérkőzéselemző szoftver adatai szerint Wiley 11 039 métert futott a szombati meccsen, ennél pedig csak hét játékos teljesített többet a Manchester United és a Sunderland összecsapásán.

A játékvezető 91 métert sprintelt, 740 métert pedig nagy intenzitással futott, a labdától átlagosan 17,7 méterre, a szabálytalanságoktól pedig 15,6 méterre állt - valamennyi mutató miatt megdicsérték a bírói testület vezetői.

"Az iram egy olyan bírót követelt volna meg, aki fitt, ő pedig nem volt az. Nevetséges volt" - panaszkodott a tréner szombaton, majd hozzátette: fél percbe telt, amíg Wiley kiosztott egy sárga lapot. Ferguson kétszer is az oldalvonalhoz rohant, és hevesen reklamált a meccs folyamán, az egyik esetben egy tizenegyest kért számon Anderson esése után.

A kijelentések miatt a skót edzőnek az Angol Labdarúgó Szövetség előtt kell felelnie. Ferguson korábban is többször bírálta a játékvezetőket, és ezek miatt kapott már pénzbüntetést és eltiltást is.

Érdekesség, hogy Wiley volt a negyedik játékvezető a manchesteri városi rangadón, és a meccs végén a skót menedzser még együtt nevetgélt az oldalvonal mellett vele, miután csapata belőtte a győztes gólt az emlékezetes, 4-3-as meccsen.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×