eur:
388.96
usd:
363.49
bux:
68119.76
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tizenegyespárbajban a legjobb nyolc közé jutott a magyar csapat a juniorvébén

2-2-re állt 120 perc után a magyar junior-válogatott az U20-as labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A csapat gólját Kiss Máté lőtte, majd a csehek Vosahlik és a csereként beállt Rabusic révén fordítottak. A 99. percben Koman Vladimir pazar góllal egyenlített szabadrúgásból. A továbbjutás tizenegyes-párbajban dőlt el. Gulácsi Péter három lövést is kivédett, s ezzel hőssé vált: a legjobb nyolc közé jutott a magyar csapat a juniorvébén.

Egervári Sándor válogatottja a Gulácsi Péter - Dudás Ádám, Szekeres Adrián, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Kiss Máté, Simon Ádám, Koman Vladimir - Németh Krisztián, Futács Márkó összeállításban kezdett.

A csehek eleinte többet birtokolták a labdát, de mindkét legénységre leginkább az óvatosság volt jellemző. Elsősorban Koman Vladimir harcossága volt feltűnő, a csapatkapitány óriási elánnal futballozott.

A 11. percben Présinger 17 méteres lapos szabadrúgása után a labda a jobb kapufa tövéről pattant ki.

A 15. percben a győri Kiss Máté óriási lövéssel szerzett vezetést, legalább 28 méterről bombázott a jobb felső sarokba. A találat kicsit megfogta a cseheket, akik aztán folyamatosan ocsúdtak, s egyre többet birtokolták a labdát. A 26. percben ki is egyenlítettek: a balszélen vezetett akciójuk utolsó előtti mozzanataként Fabian pontosan beadott, majd Vosahlik hat méterről a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát.

A félidő további részében is a cseh válogatott birtokolta többet a labdát, jelentősebb helyzet nélkül.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott. A csehek talán valamivel többet birtokolták a labdát, de a legnagyobb helyzet a magyar csapaté volt, a csereként beállt Simon András passza után Németh Krisztián csak csentiméterekkel lőtt a kapufa mellé.

A játékosok az utolsó percekben mind a két oldalon már nagyon vigyáztak az eredményre, semmit sem kockáztattak. Úgy festett, belenyugodtak, hogy hosszabbításban döntik majd el a továbbjutást, ahogy a nap korábi szakaszában a ghánai és a dél-afrikai válogatott is tette.

A 92. percben, a csehek megszerezték a vezetést, Vosahlik beadása után a csereként beállt Rabusic a magyar kapuba küldte a labdát. A magyarok nagyon küzdöttek: a 99. percben Koman Vladimir pazar gólt lőtt szabadrúgásból.

A hátralévő húsz percben a csehek birtokolták többet a labdát, de nem esett újabb gól. A továbbjutás tizeengyes-párbajban dől el.

Az első lövés a cseheké volt, Marecek lövését Gulácsi balra vetődve kivédte. Présinger gólt lőtt.

Rabusic gólt lőtt, következett Koman Vladimir: a bal alsó sarokba lőtt, 2-1, nekünk.

A csehek következő rúgója, Celustka higgadtan felrúgta a labdát a jobb felsőbe. Szabó János lövését Vaclik kivédte, megint egyelőre állt a két csapat.

A negyedik pár első lövője, Vosahlik, Panenka-szerűen emelte a labdát a kapuba, először vezettek a csehek. Gosztonyi András a jobb alsóba lőtt, 3-3.

Moravek lövését Gulácsi kiütötte, Németh Krisztiánon volt a világ szeme. Ám lezserül, nagyképűen a kapus ölébe lőtt., 4-4

Gulácsi azonban nem tört össze, Reznik lövését is kivédte. Balajti Ádám pedig belőtte a legjobb nyolcba a magyar csapatot. Jöhetnek az olaszok! Már az elődöntőért

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×